Blog. Rólam. Nektek.

2011. augusztus 21. 12:08 - Lady_Marilyn

Filmajánló

A bárányok hallgatnak
Az egyik legveszélyesebb pszichopata gyilkos Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter története "A bárányok hallgatnak" című filmben veszi kezdetét. Ekkor Lecter már hosszú évek óta egy szigorúan őrzött börtönben tölti napjait. Az FBI-nak azonban ennek az embernek a segítségére van szüksége, ahhoz, hogy tovább haladhassanak egy rég óta elhúzódó gyilkossági ügyben. Valaki ugyanis a doktor módszereit utánozza. Az FBI dolgozói csak remélni tudják, hogy az őrült orvos a segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nem csak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga. 


Hannibal
A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter egy ügyes trükkel sikeresen megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik korábbi áldozata (az egyetlen túlélő) bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort és gyűjti azokat a dolgokat, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak hozzá. Képes több milliót adni azért a holmiért, amin a sorozatgyilkos ujjlenyomata van.
Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lectert, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling, FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről.

 

Hannibal ébredése
A kegyetlen gyilkos múltját ismerhetjük meg a film ezen részében. A gyermekkora sötétsége megmagyarázza, hogy az ártatlan gyermekből hogyan lett ez a lény. A gyermekkor az élet egyik meghatározó szakasza. Vajon mi mindent láthatott a kis Lecter, hogy így végezte? Erre ad választ a 2007-ben készült horror.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása