Blog. Rólam. Nektek.

2012. július 23. 09:19 - Lady_Marilyn

Az allergiáról

Allergia esetén az immunrendszerünk hirtelen erősebben reagál az olyan ártalmatlannak tűnő anyagokra, mint a virágpor vagy a háziállatok szőre. Rengeteg ember szenved az allergiától, főleg ebben a szezonban.
A pollentartalom igen magasan van tavasszal és a nyári időszakban is. Bár hazánkban is irtják a parlagfüvet, ennek mértéke nem olyan jelentős, mint a külföldi országokban. A parlagfű mellett azonban rengeteg másra is érzékeny lehet az ember szervezete.

Az allergiával kapcsolatban a legnagyobb tévhit az, hogy sokan úgy vélik, hogy annak már kis korban ki kell alakulnia és ettől a gondolattól az emberek biztonságban érzik magukat. Az allergia azonban bármikor kialakulhat és még annak is különböző fokozatai vannak, hogy kit mennyire irritál az adott dolog.
Az allergiának megvannak az általános tünetei, ha bármelyiket észleljük magunkon, jobb ha allergiavizsgálatra megyünk. Azonban gyakran előfordul, hogy a vizsgálat nem mutat reális eredményt...

Az allergia idővel súlyosbodhat és az is előfordulhat, hogy nem csak egy adott dologra vagyunk érzékenyek. Szerencsére a gyógyszertárakban kaphatóak vény nélküli gyógyszerek, de előfordulhat, hogy ezek a készítmények alkalmazásával sem érjük el a kívánt eredményt...
Ilyenkor kerülnek előtérbe az alternatív módszerek, mint a homeopátiás készítmények és a házi praktikák. A tüneteket ezekkel kezelhetjük, de az allergiától nem valószínű, hogy megszabadulunk. 

Ha további információk után kutatsz az allergiával kapcsolatban, akkor látogass el a Vitaminsziget weboldalára.
Ha pedig allergiás vagy és arra vagy kíváncsi, hogy hogyan küzdheted le a tüneteket akkor olvasd el az alábbi cikket. Ebben hasznos életmódbeli tanácsokkal látnak el.

Címkék: allergia
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása