Blog. Rólam. Nektek.

2013. március 30. 09:03 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Highschool Of The Dead

highschool_of_the_dead_005.jpgTörténet
A Fujimi Gimnázium tanulói békésen tengetik mindennapjaikat az iskolában egészen addig, míg a főbejáratnál meg nem jelenik egy fura alak. Tulajdonképpen ennek az idegennek köszönhető, hogy a diákok és a tanárok szembekerülnek az élőholtakkal, azaz a zombikkal, akik nagy riadalmat keltenek. 
A szereplők eddig csak a filmekben láttak ilyesmit, de néhányuk a szerencsének és a jó helyzetfelismerésüknek köszönhetően elkerülik, hogy az étlapon végezzék, miközben sok barátjuk elesik.

A zombi-kór egy világszerte terjedő betegség miatt terjedt ki Japánra is. Hatalmas a káosz, a médiában alig csepegtetnek információt az aktuális helyzetről. A pánik miatt sokan elvesztik még önmagukat is.
A történet talpraesett főhősei kisbuszba ülve sikeresen kimenekülnek az iskola zárt kapui közül, azonban csak a későbbiekben szembesülnek azzal, hogy mi is az, ami odakint várja őket...

highschool_of_the_dead_067.jpg

Elemzés
A grafikára nem lehet panasz és látványos jelenetekben sincs hiány. Az openinggel is meg lehetünk elégedve.
Az izgalmas és fordulatos történetszálnak köszönhetően hamar ki lehet végezni ezt az animet. Akár egy-két nap alatt végignézhető.

Ajánló
A 2010-ben kiadott enyhén ecchi animet azoknak ajánlom, akik szeretik a horrorisztikus animeket, vagy egyszerűen odavannak a zombis történetekért.

Címkék: anime HOTD
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása