Blog. Rólam. Nektek.

2014. május 12. 09:48 - Lady_Marilyn

A kötelezők világa

Kötelező olvasmányok
A kötelező olvasmányok vagy más néven az ajánlott irodalom a diákok és a volt diákok számára is ismert. Már eleve az elnevezés szörnyen hangzik. Könyvszagú és ráadásul "kötelező". Éppen ezért sokan inkább egy rövidített verziót ragadnak kezükbe, vagy olvasónapló után kutatnak a neten, de legalább ezeket elolvassák.
Sok kötelező olvasmányt rosszul időzítenek. Egyszerűen nem való az a könyv egy annyi idős gyerek kezébe.
Mire elvégzi az általánost megutáltatják vele az olvasást és a gimiben úgy kell beleadni a kezébe a könyvet az olyan eszközök, mint a "téma záró dolgozat" segítségével.
Azonban a kötelező olvasmányok világában is vannak olyan könyvek, melyek még diákfejjel is élvezetes olvasási élményt nyújtanak. Számomra például egyértelmű kedvenc Az Ember Tragédiája, még kétszer is elolvastam.

Kötelező filmek

star-wars-csapat.jpg

Ha vannak kötelezően olvasásra ítélt könyvek, akkor vannak kötelezően megnézendő filmek is. Bár ezt még semmilyen hivatal nem állította össze, mi kreálhatunk egy ilyet magunknak. Ebbe a listába kerülhetnek klasszikusok, különböző műfajokból válogatott mozik, vagy a "friss hús". Ha most kellene egy ilyen listát kreálnom, akkor a következő öt pontossal állnék elő ( a sorrendiséget nem kell figyelembe venni):
Star Wars összes része
Kill Bill összes része
Matrix összes része
minden egyes Mavel produkció (X-Men, Vasember, Bosszúállók, satöbbi)
az összes Leonardo Di Caprio film (kivéve a Titanic)

Kötelező animek

attack_on_titan_022.jpg
Kezdő animesek számára jól jöhetne egy ilyen lista. Nos megpróbálom összeállítani az én verziómat, de a filmek világához hasonlóan it is tükröződni fog, hogy mely animeket kedvelem igazán és az emberek ízlése ugyebár eltérő. Tekintsétek ezt inkább olyan ajánló félének, mint "kötelezően megnézendő" listának. Tehát a tízes fogat, anime témában:
Nana
Attack On Titan
Ao no Exorcist
Black Rock Shooter
Another
Soul Eater
Elfen Lied
Sword Art Online
Blood-C
Bleach

Címkék: kötelező
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása