Blog. Rólam. Nektek.

2014. augusztus 03. 11:43 - Lady_Marilyn

Cosplay gyorstalpaló

Kontatlencse

A kontatlencse fontos kiegészítője lehet egy cosplaynek, részét képezi a karakterhűségnek és még esztétikai hatásai is vannak. Mielőtt lencserendelésbe vágnál érdemes megismerkeni a lencsék világával.

unnamed (1).jpgA lencsékről általában

Sajnos nem mindenki szeme bírja a lencséket érdemes szemészt megkérdezni mielőtt leadod a rendelésed. A jól fedő lencsék az egészen sötéttől a világos árnyalatú szemszínig mindent át tudnak varázsolni. Ha tanácstalan vagy, hogy melyik lenne jó számodra nézd meg, hogy mások, akik hasonló szemszínnel rendelkeznek milyen lencséket használtak eddig. (Zyl Society csoportban találsz ilyen mappákat!)

Tudni kell még, hogy a cosplay lencsék általában drágábbak, mint a sima, színes lencsék. Az első betétel kicsit problémás lehet, érdemes lecsekkolni egy youtube videót, vagy tanácsot kérni. Léteznek speciális, a lencse betételt segító eszközök, ezekről bátran érdeklődj a lencserendelőscsoportokban, vagy a cosplay-el foglalkozó csoportokban.

Dioptriák

Ha dioptriás a szemed érdemes dioptrás lencsét rendelned, de sajnos megesik, hogy a neked megfelelő erősségben nincsen olyan lencse, mint amilyenre szükséged lenne.Hha nem látsz valami jól szemüveg nélkül, akkor kénytelen leszel komprumisszmra jutni. Mivel a lencsék párban rendelhetőek és van olyan, akinek az egyik szeme gyengébb mint a másik, akkor érdemes összefogni olyannlk, aki hasonló helyezben van vagy duplán rendelni.

Ami a lencséhez kell

A lencse mellé be kell ruháznod egy lencsetokra. Rendelhetsz egyszerűbbet, vagy vicces figurákat is. Én az Aoi Sora honlapjáról rendeltem fcebookon és nagyon kedvesek, segítőkészek és gyorsak voltak az adminok. Őket tudom ajánlani, de érdemes körbenézni a különbö lencséket árusító csoportokban is. (Honey Color, Zyl Society) Emellett még szükséged lesz lencsefolyadékra is. Ez általában három-négy hónapig haszálható és havonta érdemes a tokban lévő folyadékot cseréni. Rossmanban, optikusnál vagy interneten is beszerezheted , különböző kiszerelésekben.

Mielőtt használnád

Bár sokak szerint ez a lépés elhanyagolható, mások úgy tartják, hogy a lencse felhelyezése előtt a lencse kibontását követő két óráig az általad vett folyadékkal feltöltött tokban kell áznia úgy, hogy a folyadék teljesen befedje a lencsét. Ezt követően alapos kézmsás után a lencse csap felé és tükör elé hajolva helyezendő fel. Jól ügyelj arra, hogy a lencse ne legyen szöszös, mert a kosz bántaná a szemedet. A lencse ne 0-24ben legyen rajtad, ha érzed hogy szúr vagy kényelmetlen inkább vedd ki!

Még otthon!

Azt javaslom, hogy még otthon, nyugodt körülmények között tedd be a lencséd indulás előtt. Így sokkal kényelmesebb, mint a tükör előtt tolongani, ráadául mire a rendezvény helyszínére érsz a szemed már meg is szokja a lencsét.

Címkék: cosplay
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása