Blog. Rólam. Nektek.

2015. október 20. 09:55 - Lady_Marilyn

Halloween

halloween_vs_mindenszentek_creativslave_hu.jpgA Halloween szelleme nem kísért mindenkit

Az angolszász ünnep egyre nagyobb teret nyer magának, és már hosszú évek óta szerény hazánkban is köztudatba került a Halloween. Vannak olyanok, akiknek tetszik a Halloween, sőt meg is ülik azt, míg mások nem díjazzák, hogy az üzletekben pókos, boszorkányos, vagy épp szellemfigurás dekorációt látnak.
A Halloweeni hangulat ellenzői leginkább a hagyományos ünnep, a Mindenszentek és a Halottak napja háttérbe szorulásától tartanak. Akadnak olyanok, akik úgy vélik ezáltal a fiatalabb nemzedék, a jövő generációjának nemzeti tudata sérül, pedig ha elkezdenénk felsorolni hány "idegen" ünnepet ülünk máris hosszabb lista tárulna elénk. 

A Halloweenre úgy kell tekinteni, mint egy opcióra. Dönthetünk úgy, hogy megmozgatva az ország gazdasági mutatóit sütőtökbe, gumi pókokba, boszis kalapba, szellem formájú sütiformázókba, ijesztő jelmezekbe vagy Halloween témájú házibuliba fektetünk és közben jól is érezzük magunkat, de dönthetünk úgy is, hogy a szeretteinkről való megemlékezést egy meghitt, letisztult formában tesszük. Sőt, akár úgy is határozhatunk, hogy mind két érzésnek teret adunk magunknak. A Mindenszentek és a Halottak napja nem kell hogy horror filmes mozizásba végződjön, ha mi azt nem akarjuk. Azonban fontosnak tartom megemlíteni, hogy a gyász és az elhunyt szeretteinkről történő emlékek felidézése jelen van a hétköznapjainkban, a szívünkben, nem csak ebben a pár napban kell loholni a temetőkbe ahhoz, hogy kimutassuk érzéseinket...

halloween.jpg

Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy pár év múlva már olyan szinten elterjed a Halloweenezés, hogy a gyerekek a mécses helyett kis kosarakkal a kezükben cukorkára várva házról-házra csengetnének majd. Úgy vélem, hogy mindenki magában fogja eldönteni, hogy elmegy-e egy Haloweeni buliba, vagy esetleg saját maga hívja át a baráti körét egy közös filmezésre vagy jelmezes mulatságra. Bárhogy is dönt a szomszéd vagy akár Te magad, mindenek előtt a döntés melletti tiszteletre kívánom felhívni a figyelmet.

Címkék: halloween
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása