Blog. Rólam. Nektek.

2016. február 09. 10:20 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Uragiri wa Boku no Namae o Shitteiru

A shounen ai stílusú, szépen rajzolt történet 24 résszel rendelkezik és az azonos című manga alapján készült. Grafikailag szép világot muatat be, a karakterek jól kidolgozottak, sokan úgy gondolják, hogy hű a mangaka stílusához, illetve magához az általa megálmodott alaptörténethez is.

Főszereplő
A drámai fantasy főhőse Sakurai Yuki (később Giou Yuki), első éves középiskolás. Gyerekkora óta egy árvaházban él. Szomorú sorsa miatt gyakran kérdezi saját magától, hogy miért is született erre a világra, és erre a kérdésére választ is talál a Giou klánnál. Alapvetően kedves, törékeny jellem, könnyen elpigyeredik fiú létére. Folyamatosan mások érzése miatt aggódik, a maga gondjával pedig csak akkor törődik, amikor az már kezd elhatalmasodni felette. Különleges erővel rendelkezik, melyet csak a klán tagjaként tud igazán kamatoztatni.

betrayal_knows_my_name_manga_041.jpg

A klánról
A természet feletti erőkkel rendelkező zweilt őrzők párokban dolgoznak, ezzel kiegészítve egymás képességeit. Ők valamennyien a klán tagjai, feladataik pedig a démonokkal azaz a durasokkal való évszázados csata lezárása, valamint legfőbb erejük képviselőjének védelmezése. Ezek a párok az évszázadok során reinkarnációval születnek újjá a világban, hiszen csak így tudják hatékonyan felvenni a kesztyűt egy igen erős ellenféllel szemben. Közben erőteljesen küzdenek a saját démonaikkal is, vívják a saját küzdelmeiket a régi sebek ellen.

betrayal_knows_my_name_008.jpg

A "sötét" oldal
A démonok fővezére, Reiga tudata hasonlóan reinkarnálódik, ahogyan az őrzőké. Hogy ne minden fekete vagy fehér legyen, ö félig ember- félig duras, egy tiltott szerelem gyermeke. Ereje hatalmas, több tucat duras irányítására is képes, egy azon időben. Célja, hogy az általa megvetett és gyűlölt emberiséget a sötétségbe taszítsa. Az opastok, azaz az erősebb osztályú durasok többsége a saját teremtményei. Vért és áldozatot nem sajnálva csatározik a klán tagjaival, immár egy évszázada. Természetesen ö is a csata lezárását kívánja, csak épp más végkimenetellel.

uragiri_wa_boku_no_namae_wo_shitteiru_full_182849.jpg

Kinek ajánlom?
Izgalmas, harcokkal fűszerezett anime, mely csak úgy teng az érzelmektől. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a shounen-ait, hiszen ebben a stílusban készültek a karakterek.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása