Blog. Rólam. Nektek.

2016. február 28. 17:53 - Lady_Marilyn

Filmajánló

victor-frankenstein-poster.jpgVictor Frankenstein

Frankenstein történetét számtalan módon feldolgozták már , de most egy más szemszögből nosztalgiázhatnak a horror rajongók. A filmet Paul McGuian rendezte, a főszereplőgárda pedig az alábbi: a Harry Potter filmek főhőse, Daniel Radcliffe, az X-Men sorozatok professzora, James McAvoy és az eddigiekben a BBC készítette Sherlock sorozat antihőseként ismert Andrew Scott. 

A jól ismert történetet tehát ezúttal egy kicsit másként ismerhetjük meg vagy idézhetjük fel. Ha le akarjuk egyszerűsíteni, akkor csak annyi az egész, hogy egy tudós életre kelt valamit, amit nem kellene, viszont, ha a sztori mélyére ásunk, és nem elégszünk meg a jéghegy csúcsával, akkor láthatjuk, hogy ez ennél sokkal többről szól.

A 2015 decemberében mozikba dobott verzióban megismerhetjük a "teremtők" azaz a két igen nagy tudású és tehetséges kutató jellem történetét, drámájukat, sorsukat. Olyan dilemmák merülnek fel, mint az élet-halál kérdése, a vallás és a tudomány ellentéte és mindezt körbelengi a zsenialitás is, mely noha csak fantázia, de akkor is ámulatba ejtő. Kicsit a "Sherlock Holmes hangulatba" is belekóstolhatunk, amikor a Scotland yard is körbeszimatolja a terepet, mert egy ilyen nagyszabású tudományos alkotáshoz nem kis áldozatokat kell hozni.

A szereposztással meg lehetünk elégedve, a sztori adott, a látványtechnikára csak itt-ott lehet panasz. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a horrort, de ne számítsatok túl sok ijesztő jelenetre, rikácsoló hangeffektekre. 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása