Blog. Rólam. Nektek.

2016. február 29. 11:20 - Lady_Marilyn

Oscar díjak 2016

Leonardo DiCaprio 
Ennek a színésznek már rég érett az arany szobrocska. Rengeteg olyan filmben szerepelt, amely a filmtörténet meghatározó alkotásaivá váltak: Titanic, Inception, A tégla, és még sorolhatnánk. Tehetsége és sokszínűsége vitathatatlan, legalább annyi arca van, mint a rend szerint agyonmaszkírozható Johnny Deppnek. 
Mégis sokakat megoszt az a tény, hogy a filmipar legnagyobb elismerését épp a Visszatérő című filmben nyújtott főszerepért kapta. A rajongók egyik szeme így sírhat, a másik meg nevethet, de végre Leo kezében tudhatják a bábúcskát.

leonardo-dicaprio-oscars-2016.jpg

Saul fia
Szerény hazánk a Saul fia című filmnek köszönhetően bekerült a filmipar köztudatába, így nem csak lehetséges forgatási helyszínként, hanem az iparágban kiemelkedően teljesítő országként gondolhatnak ránk. A szintén megosztó művet korábban egyébként még maga Harrison Ford is dicsérte. (Részletekért klikk ide)

Madmax
A Madmax: harag útja nyerte a legtöbb szobrot. A legjobb jelmezért, vágásért, sminkért és látványtervezésért járó díj is ennek a brigádnak járt. Ez egyébként szintén megosztja a filmvilág rajongóit, elvégre olyan vetélytársai voltak a mozifilmnek, melyek szintén joggal nyerhették volna el bármelyik kategóriában az Oscart.

Az Oscar díjak teljes listáját itt találjátok meg.

Címkék: film oscar filmvilag
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása