Blog. Rólam. Nektek.

2016. július 15. 11:48 - Lady_Marilyn

A nagy számok törvénye, animes verzió

Mennyi animet tervezzek egy évre?

A korábbi animes-matekozós téma folytatásaként azt a kérdést boncolgatom, hogy hány animet érdemes betervezni egy évre. Ha maradunk a korábban kapott eredménynél, tehát, hogy 100 animet 100 nap alatt nézünk végig, akkor akár több, mint háromszáz tizenkét epizódos animere is juthat időnk, de mi a valóság? (A teljes előző cikkért KATT.)  A nagy kalkulálás helyett inkább néhány tanácsot gyűjtöttem össze arra vonatkozóan, hogy hogyan is állítsuk össze azt a bizonyos listát, mely a közeljövőben megtekintendő animeinket tartalmazza.

touhou_ii_085.jpg

f5a304bb9af17343299a82a9bdb5af16.jpgMennyi szabadidő áll rendelkezésre?
Nyáron több szabadideje van az iskolásoknak és persze év közben is akadnak ünnepnapok, szünetek, melyek remek alkalmat adnak a korlátlanabbnak tűnő anime nézéshez, mint a szürke hétköznapok, melyekre a tanulás és az iskola árnyéka vetül. Így például ott van az őszi, a tavaszi és a téli szünet is.
Ezzel szemben a munka világában tevékenykedők már jóval kevesebb anime nézésre fordítható szabadidővel rendelkeznek. Érdemes figyelembe venni, hogy körülbelül mennyi (valós) szabadidő áll a rendelkezésünkre mielőtt listát készítenénk a közeljövőben megtekintendő animekről.
Amennyiben mindenképp a mennyiségen van a hangsúly, helyezzük előtérbe a kevesebb epizóddal gazdálkodó animeket, az OVA-kat és a kevés évados (esetleg még frissen futó) történeteket, vagy az olyan műveket, melyek nem a megszokott műsoridővel rendelkeznek.

 

Gördülékenység
A hatékonyságot növeli, ha gördülékenyebben tudsz végignézni egy-egy animet. Ezért érdemes több stílusból is válogatni. A széles palettának köszönhetően, illetve a stílus szerinti szűrő alapján való keresgélés opciójával élve ez adott. Továbbá, ha úgy érzed, hogy a vártnál kevésbé fogott meg egy történet, akkor más animekbe is vágj bele. Idővel, ha ismét kedved támad folytatni a korábban félbeszakadt művet, akkor megteheted.
Persze ne feledjük, hogy a megtekintendő animeknél nem csak a történet leírása, az adott stílus, hanem az értékelés alapján is érdemes választani.

1e1ba8932189be4760b9f00068e9b70f.jpgBehozni a lemaradást vagy lépést tartani a friss történetekkel?
A lista összeállításakor azt javaslom, hogy vegyesen töltsétek meg a szezon animeivel és azokkal, amelyeket már régebb óta szeretnétek megnézni. Hagyjatok helyet a később debütáló animeknek is, valamint vegyétek figyelembe az OVA-kat, a special részeket és a filmeket is. Persze dönthettek úgy, hogy csak a friss, ropogós animekre fordítjátok az időt, de az esetleg ehhez fűződő előzmény epizódokról se feledkezzetek meg!

Mennyi az annyi?
A korábbi elméletből kiindulva akár több, mint háromszáz animet is bezsúfolhatunk az egy éves tervbe, de ha még sincs mindennap négy óránk arra, hogy egy tizenkét részes animet "ledaráljunk", akkor egy évre inkább ennél kevesebb animet érdemes betervezni. Tulajdonképpen már a száz anime is remek teljesítménynek számít, akkor is, ha azt nem három és fél hónap, hanem egy kerek év alatt nézi meg az ember. Ennek ellenére bátran elő azokkal a listákkal! Hívjátok ki magatokat egy animes kihívásra! Még az év fele hátra van, nem késő belevágni a nagy anime maratonba!

 

Címkék: anime
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása