Blog. Rólam. Nektek.

2016. augusztus 05. 10:47 - Lady_Marilyn

Gamer válasz

Profi játékos, profi gondolkodásmód

Az önmagukat zseniálisan marketingező játékosok bizony nagyobb ismertségre tehetnek szert, mint azok akik nem fordítanak energiát az olyan tevékenységekbe, mint a stream, a saját facebook oldal futtatása és az azon történő nyereményjátékok hirdetése vagy a rendezvényeken való megjelenés, akár csupán látogatóként is. Ezt a fajta gondolkodásmódot leginkább úgy lehet megtanulni vagy megismerni, ha marketinget tanul az ember, de ennél egyszerűbb és könnyebb, ha néhány ilyen területen is aktív játékost veszünk alapul. A modern kor "mecénásaival" felvértezve komoly támogatást lehet szerezni, ami sok játékos vágya, de ezt elérni koránt sem egyszerű és most nem csak egy adott ország gazdasági helyzetére kell itt gondolni.

Mindez persze akár fordítva is elsülhet. A streamelés önmagában kevés, mert ha nem hirdeti a játékos, hogy hány órától tekinthető meg a meccse, akkor alacsonyabb nézőszámmal kell kalkulálnia, főleg akkor, ha nem tartozik a profi liga játékosai közé. 
A probléma forrását akár az is jelentheti, hogy a játékos nincs tisztában azzal, hogy milyen felszereléssel lehetne belevágni a streamelésbe úgy, hogy abból minőségi munka szülessen, amit a nézők lelkesen követhetnek figyelemmel vagy pedig nem tud kiigazodni a közösségi oldalak útvesztőjében, tehát nem tudja, hogy hova forduljon akár segítségért, akár pedig a munkája megosztásával kapcsolatban.

twitch-hacker.jpg

A bejegyzéshez az Egymilióan a magyar esportért egyesület Facebook oldalán posztolt nyílt levele szolgált alapul.

Címkék: gamer
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása