Blog. Rólam. Nektek.

2016. november 21. 08:29 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

Brit mágusok New Yorkban

Dr. Strange

A Marvel filmes univerzuma valami egészen mást kínál, amikor Dr Strange karaktertörténetéről beszélünk. Strange erejét a saját kitartásának köszönheti, ettől lesz ö más típusú hős, mint Vasember vagy Amerika Kapitány. Különleges képességeket elsajátítva, teret és időt is ural egyszerre, mágikus erejének köszönhetően pedig jóval szélesebb skálán mozgó fegyverek közül válogathat kedvére, mint a már ismert szuperhősök bármelyike. Ezt tetézi, hogy a harcokból is könnyedén kimenekítheti magát vagy akár társait is.
Dr. Strange ezáltal olyan fenyegetéseket hárít el, amelyeket a Bosszúállók nem feltétlenül tudnának kikerülni.

thumb-1920-698123.jpg

Ahogyan az várható volt, a film munkálatai során leginkább a látványvilágra fókuszáltak. Egyes források szerint több híres művész képi világából ihletet merítve alkották meg a vásznon bemutatott dimenziókat. Meglehet, a brit mágus története talán kissé lassacskán építi magát, mégis hamar magával ragadja a nézőket és ez nem csak az elképesztő grafikának köszönhető. Strange útja elismert orvostól, az időt uralni képes mágusig ugyanis egyáltalán nem zökkenőmentes. 

Legendás állatok és megfigyelésük

J. K. Rowling neve szorosan összefűződik Harry Potterével. Az ifjú varázslótanonc története tömegeket fogott meg és valahogy adta magát, hogy mégse érjen véget azaz utazás, mely öt évvel korábban félbeszakadt. A Legendás állatok és megfigyelésük című film, hasonlóan a H.P. filmekhez, könyv alapon fekszik és amolyan előtörténetként érdemes tekinteni rá.

fantastic-beasts-les-animaux-fantastiques-casting-distribution.jpg

A több szálon futó sztori főhőse Gote Salamander, aki a legendás lényekről értekező könyvén dolgozva, különleges céllal érkezik Amerikába. A brit varázsló kevésbé ismervén a helyi szokásokat, azonnal bajba keveri magát. A törvények és az épp zajló kisebb boszorkányüldözés keresztjébe kerülve kell időközben elkóborolt állatait ismét elfognia, ezekből egy ráadásul láthatatlan. A Harry Potter világát ismerők számára ez a történet egy egészen más köntösbe bújtatott utazás, míg akik nem ismerik Potter történetét, azok nem fogják látni az egyébként zseniális aprócska kis utalásokat és összefüggéseket a filmek között. 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása