Blog. Rólam. Nektek.

2013. szeptember 08. 09:57 - Lady_Marilyn

Sorozatgyilkosok hete- Akik beírták magukat a történelem könyvekbe

bathory_02_sp.jpgBáthory Erzsébet
Erzsébet alakját már férje életében is sötét homály övezte. Okkult tudományokról és megkínzott szolgálókról beszéltek. Ma a köztudatban leginkább az öregedés ellen folytatott azon praktikáiról ismert, hogy minden tükröt összetört, hogy ne lássa öregedni magát.  A fiatalság titkát keresve végül már lányokat ölt és megfürdött a vérükben.  Később szüzek vérét vette, akiket a legalkalmasabbnak talált ilyen célra. Állítólag ivott is a vérükből, kezdetben aranyserlegből, majd közvetlenül a testükből.
Ezeket a mendemondákat azonban egyértelműen cáfolják a biológiai tények, hiszen az emberi vérben – alvadása miatt – lehetetlen megfürödni, hacsak valamilyen véralvadásgátlót nem alkalmaznak...

Minden esetre ezek a történetek kiváló alapot adtak sok-sok horrorisztikus filmadaptációnak és könyvnek.

Charles Manson
Bár bizonyíthatóan önkezével soha nem ölt meg senkit, mégis sok ember halála írható a számlájára. Többek között Sharon Tate filmszínésznő (Roman Polanski filmrendező felesége) meggyilkolása is (1969).

130308_EXP_CharlesManson2.jpg.CROP.article568-large.jpg

A fiatal nőt három másik barátjával együtt brutális módon végezték ki. Tate kisbabát várt, a szülés előtti hetekben járt, de hiába könyörgött támadóinak, hogy engedjék megszülni a kicsit: tizenhat késszúrással végeztek vele és a méhében lévő egészséges kisfiúval is. A Sátán megszemélyesítőjeként is számon tartott Manson, akit prostituált anyja egy alkalommal egy pohár sörért adott el, jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Pándy András
Magyar származású sorozatgyilkost is számon tart a kriminológia: egyik leghírhedtebb "gyilkosunk" Pándy András, aki egyik lányával, Pándy Ágnessel közösen követte el rémtetteit Belgiumban. Bár a tárgyalások alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a lány szinte teljesen apja szadista uralma alatt vett részt testvérei, mostohaanyja és saját édesanyja meggyilkolásában, tettei olyan borzasztóak voltak, hogy a bíróság 21 év börtönbüntetésre ítélte a nőt.
PandyNagy_fill_443x277.jpeg
A gyilkosságok hátterében a férfi vérfertőző szexuális kicsapongásai álltak, hiszen az összes saját, valamint nevelt lányait (Ágnest is) többször kegyetlenül megerőszakolta. A lányok nagykorúvá válása után tartani kezdett attól, hogy napvilágra kerülnek rémtettei, és úgy döntött, a legbefolyásolhatóbb lánya segítségével egyszerűen megszabadul az áldozataitól. Fiainak és mindkét feleségének szintén a büntetéstől való félelme miatt kellett meghalniuk, hiszen tanúi voltak az évekig tartó szexuális terrornak. 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása