Blog. Rólam. Nektek.

2010. február 11. 10:38 - Lady_Marilyn

Saw- A fűrész

Már hat része van a sikeres horrorfilmnek!

I. rész Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Hogy túléld egy beteg ember szadista próbatételét az általa bűnösnek ítélt embereken? Kioltanád egy másik ember életét, hogy megnyerd a játékot, annak érdekében, hogy tovább létezhess? Ha igen, akkor hogyan néznél tükörbe? Képtelen döntéshelyzetekbe keverednek azok, akiket a kirakós-gyilkos kiszemel magának. Hogy ki élheti túl? Ez majd kiderül a 103percnyi rettegés után...
II.rész
Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, egy jól képzett detektív nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében - itt az idő, hogy ez a férfi is csatlakozzon a játékhoz.
III.rész Az ördögien kegyetlen játékok kitalálója minden idők legbrutálisabb sorozatgyilkosává vált. A bűnöző új tanítványával az oldalán eltűnik az üldözői szeme elől, miközben a rendőrök megpróbálnak a nyomára akadni. A gyanútlan doktornő ekkor még nem is sejti, hogy Jigsaw őt szemelte ki sakktábláján az utolsó gyalog szerepére. Az egyik esti műszak után a kegyetlen gyilkos segédje elrabolja, és az elhagyatott raktárépületbe viszi, ahol a halálos beteg Jigsaw rejtőzik. Egy másik ártatlan áldozattal együtt a doktornő azt a feladatot kapja, hogy tartsa életben a gonoszt, aki oly sok ember haláláért felel.
IV.rész A gyilkos még mindíg él, és így továbbra is arra kényszeríti áldozatait, hogy megküzdjenek az életükért, vagy szembenézzenek, egy igazán kegyetlen halállal. Egy férfinak meg kell találnia a lányát, és ki kell jutniuk az épületből, ahová Jigsaw bebörtönözte őket, miközben versenyt futnak a halállal. Eközben a férfi egy újabb felvételt talál, ami tovább bonyolítja a kirakós játékot, melyet meg kell fejtenie szabadulásuk érdekében.
V.rész Jigsaw meghalt, a kirakós gyilkosságoknak vége... de ez csak a látszat, amely bizony csal. Mindössze két nyomozó élte túl az őrült gyilkos beteg játékát. Az egyik túlélő meggyöződése, hogy Jigsawnak volt még egy bűntársa tanítványánkívül és elkezd nyomozni a másik túlélő után, miközben valahol máshol öten küzdenek az életükért. A játék csak most kezdődik...
VI.rész BALHÉ! Túl brutális ez a magyaroknak?
A Budapest Film törli a Fűrész VI. című film október 29-re tervezett magyar bemutatóját, mivel V-ös korhatárbesorolást kapott. A későbbi esetleges mozibemutatóról még nincs döntés, jelentette a Budapest Film munkatársa. A világpremiert október 22-én megtartják.

A Nemzeti Filmiroda honlapja szerint az V. kategóriába kell sorolni azt a filmalkotást, "amely alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyosan kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy pornográfiát vagy szélsőséges, illetve indokolatlan erőszakot tartalmaz. Az ilyen filmalkotás minősítése csak felnőttek számára ajánlott."

Addig is itt egy kis ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=XL622jztLmA

Címkék: saw a füresz
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása