Blog. Rólam. Nektek.

2011. április 07. 16:03 - Lady_Marilyn

Érdekesség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extrém gitárok

Egy hétköznapi gitár
A gitár a húros, azon belül pedig a pengetős hangszerek közé tartozik. Általában hat húros, ezek hangolása E-A-d-g-h-e'.  A gitáros több mint három oktáv hangterjedelem fölött rendelkezik.

 

 



















Zene

Ennek a közismert hangszernek több fajtája van: klasszikus, akusztikus, basszus, elektromos, vagy elektro-akusztikus. A gitár napjainkra hihetetlen népszerűségre tett szert. Szinte minden zenei stílusban képviselteti magát valamilyen formában. Például helyt áll a klasszikus és a pop zenében is de a rock, metal, punk és a zúzósabb zenék nélkülözhetetlen eleme is. Ez leginkább sokoldalúságának köszönhető, hiszen az egyes gitárok típusuktól és zenei stílustól függően betölthetnek szólista szerepet, de megállják helyüket a ritmusszekcióban is. 

A legrégebbi
A legrégebbről fennmaradt gitár 1590-tájáról származik és jelenleg egy gyűjtő tulajdonában áll. (Robert Spencer)

Basszusgitár
A basszusgitár 1950-ben váltotta fel a nagybőgők szerepét. Ezt a gitártípust leginkább a jazz, a funk és a power metal műfajában lehet megszólaltatni, de más zenei stílusban is megállja a helyét. Sajnos a legtöbb zenekar abba a hibába esik, hogy inkább a szóló gitárra fektetnek hangsúlyt ezzel elnyomva a basszust. Tisztelet a kivételeknek!

Búcsú a húroktól?
Egy olasz cég már legyártotta az első húr nélküli gitárokat!

Drága blog-függő! Ha kíváncsi vagy a részletekre : KLIKK!

Címkék: extrem
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása