Blog. Rólam. Nektek.

2011. április 27. 16:57 - Lady_Marilyn

South Park

 

A South Park egy olyan amerikai animációs vígjátéksorozat, amelyet bizonyára sokan ismertek. Készítői Trex Oarker és Matt Stone, azok a személyek,akik már 1997 óta álmodják meg a népszerű sorozat epizódjait. Parker és Stone a kezdetek óta is maga végzi a forgatókönyvírás, a rendezés és a szinkronizálás feladatának nagy részét, az alkotókat 2011-ben 14 új epizód elkészítésére köti szerződés. 

  

A sorozat szereplői iskolás srácok (Stan, Kyle, Eric és Kenny) és családtagjaik, valamint South Park város többi lakosa. Az Ö szürreális kalandjait mutatja be részről-részre A felnőtt nézőknek szánt műsor elsősorban szatirikus és trágár hangvételéről, illetve a napi események, valamint a popkultúra és az amerikai közélet szereplőinek gyakori kifigurázásáról vált hírhedtté.
A  már hazánkban is ismert Comedy Central csatorna legnézettebb és a legrégebben képernyőn futó műsorának ez a sorozat számít. 

A sorozat alkotógárdája számítógépes programok felhasználásával készíti az animációkat, de megőrizték az eredeti rajzfilm leegyszerűsített, papírból kivágott figurákra emlékeztető megjelenését.

A South Park számos díjat és jelölést tudhat a magáénak, a legfontosabb ezek közül a négy elnyert Emmy-díj.

 

Drága blog-függő! Ha egyedi South Park karaktert szeretnél készíteni KLIKK!

 

Címkék: south park
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása