Blog. Rólam. Nektek.

2011. május 15. 19:03 - Lady_Marilyn

Mortal Kombat

A Mortal Kombat első része 1992-ben jelent meg először még játékautomatán, később már különböző konzolokon és végül PC-n is. A verekedős játék extrém erőszakosságával hódít az első rész óta. Társai között elsőként jelenített meg. A Mortal Kombat első részeit kiadó  Midway cég más hasonló játékokat is kiadott, például a Killer Instict-et, illetve a Primal Rage-et.

Erőszakossága miatt sok támadás érte programot. Megjelenésekor ugyanis még nem létezett korhatárbesorolási rendszere  sem a videojátékoknak, sem a televíziós műsoroknak. Gondolva a fiatalabb generációra éppen ezért Super Nintendóra csak a vér nélküli változata jelenhetett meg az első résznek. A folytatások azonban már (a japán konzolra is a kelendőbb) véres kiadásban jelentek meg. A kétezres évek eleje óta független szervezetek végzik a játékok korhatárbesorolását az USA-ban és Európában is, ezek döntése alapján a legújabb, kilencedik epizódott csak felnőttkorú személynek szabad eladni.

A Mortal Kombat egyedi jellegét adó, oldalnézetben digitalizált, kétdimenziós figurákkal az 1997-ben megjelent negyedik részben szakított, amelyben a karakterek háromdimenziós modellek voltak, amelyek létező színészek mozdulatait vették át egy különleges technikával, de a fejletlen hardverek miatt a végeredmény kissé csúf grafikájú volt.
A további négy folytatás kevésbé volt sikeres, csak a legfanatikusabb játékosokat kötötte le, a nagy visszatérést minden bizonnyal a most megjelent kilencedik rész hozza majd meg a játéknak. A Warner filmstúdió videojátékos leányvállalata által kiadott program már fejlett online szolgáltatásokat kínál, a tervek szerint később új karakterek és harci arénák is letölthetőek lesznek hozzá.

Címkék: mortal kombat
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása