Blog. Rólam. Nektek.

2011. július 06. 12:01 - Lady_Marilyn

GTA Vice City

 Grand Theft Auto: Vice City

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A népszerű játéksorozat ötödik része 1986-ban játszódik, Vice Cityben (fiktív város, bár nagyon hasonlít Miamira).
Európában először PS 2-re adták ki, majd megjelent a számítógépes verziója, sőt az X-Box játékkonzolokra is meg lehetett venni a 3D-s játékot. 

A játék főhőse a börtönből frissen szabadult Tommy Vercetti, aki a Forelli család utasítására utazik délre, hogy új üzleteket bonyolítson le. Első komoly feladata, hogy átvegyen egy nagyobb adag kokaint, ám az üzlet kudarcba fullad. Fegyveresek ütnek rajta a találkozón, és hirtelen fontosabbnak tűnik Tommy számára, ha a pénz és a kokain helyett az életét menti. Miután elmondja a baklövését Sonny Forellinek, megbízója óriási haragra gerjed. Tommynak két választási lehetősége van: vagy visszafizeti az elvesztett pénzt, vagy meghal. Később megpróbálja kideríteni, hogy ki lehet a felelős ezért a fiaskóért, még mielőtt megérkezik a Forelli család vezetője északról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tommy Vercetti először párszáz dollárokért piszkos kis ügyeket vállal el. Taxisofőrködik, pizzát hord ki, rendőrként is dolgozik, majd megismerkedik a város rossz arcú bűnözőivel és egyre jobban belekeveredik a dolgokba. Lassan a helyi maffiabandák kereszttüzében találja magát. A feladatok egyre veszélyesebbek, s nem egyszer okoz barátunk nagyobb galibákat, bandaháborúkat megmozdulásaival. Tommy mindig más oldalán bukkan fel,, nem számít semmi, csak hogy a pénzt megkapja érte.
Kalandjai során a korábbiakkal ellentétben nem csak ellenségei, hanem barátai is akadnak.

A sikeres akciók után Tommy egyre jobb anyagi körülmények között leledzik, megteheti, hogy a hotelszoba után kisebb apartmanokat, majd egész lakosztályokat vásárol magának a város különböző pontjain. A piti bűnözőből szép lassan maffiavezér lesz, aki attól függetlenül, hogy a kezében van a fél város, még mindig szereti saját maga elvégezni a fontosabb munkákat.

Címkék: gta
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása