Blog. Rólam. Nektek.

2011. július 15. 09:52 - Lady_Marilyn

World Of Warcraft

 Általános információk a játékról
A Bizzard Entertainment 2004-ben adta ki a World Of Warcraft játékot. A stílusát tekintve az MMORPG-k közé tartozik, tehát egy interneten keresztül játszható szerepjáték, amelyet egyszerre akár több száz ember is játszhat a világ különböző pontjairól. A játékosoknak rendszeresen elő kell fizetni a játék élményért, vagy izgalmasabbá teheti azt a különböző kiegészítőkkel, amelyekből eddig összesen három jelent meg. A legutóbbi 2010 december 7.-én került a boltokba.

Karakter alakítása
A játékosok különböző karakterek közül választhatnak. Az első döntés az, hogy a szövetség tagjaival vagy a horda tagjaival szimpatizál jobban. (Ez a két fél egymással háborús viszonyban van.) Ezeken belül pedig kiegészítő lemeztől függően alakíthat magának karaktereket. Az alapjátékban nyolc faj elérhető, de a kiegészítőknek köszönhetően már 12 különböző lény áll a játékosok rendelkezésére. Ha sikeresen választott a rengeteg lény közül, akkor még azt a döntést is meg kell hozni, hogy az milyen kasztba legyen sorolva. (Itt 9-10 különböző képesség közül kell egyet kiválasztani.)

A World Of Warcraft jelenleg 12 millió előfizetővel rendelkezik (és talán még több karakterrel), ezzel ez a legnépszerűbb MMORPG játék. 
Vajon mit szeretnek ennyire a játékban az emberek?
A játék színhelye egy varázslatos fantázia világ, amelyben könnyen el lehet merülni. A jó grafika és a könnyen megszokható irányítás is a játék jó pontjaihoz tartoznak.
Sok ember azonban ebbe a mese világba menekül, később pedig függővé válik. Ezt a függőséget a Harvard egyetemen is elismerik és vallják, hogy tenni kellene ellene. Megoldásként azt javasolják, hogy a játék dobozára legyen nyomtatva egy figyelmeztető szöveg, mi szerint a számítógépes játék függőséget okozhat.
A játék rabjai a kezdőknek csak annyit tudnak javasolni, hogy ha lehet ne 0-24-be játszanak, legyen valós életük és ne csak a World Of Warcraft varázslatos világában, hanem a valóságban is találják meg a helyüket.

Címkék: wow
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása