Blog. Rólam. Nektek.

2012. március 08. 14:59 - Lady_Marilyn

A loliták világa (1.rész)

A lolita divat

Japánból ered, és igen elterjedtté vált az egész világon.A lolita öltözködés és életstílus az 1980-as évere vezethető vissza. Ekkor Tokióban, a Haradzsuku negyedben elzárták a forgalom elől az utcákat. Ezáltal lehetővé vált, hogy a fiatalok  gyülekezzenek, vásároljanak és ismerkedjenek. Ekkor kezdett kialakulni az a szokás, hogy az itt gyülekezők különleges, szokatlan ruhákba bújnak, s végül ez vezetett számtalan különféle stílus, például a decora, a kogal, a gyaru, a ganguro és természetesen a lolita kialakulásához is.

A "lolita" szó jelentése spanyolul "bájos, elbűvölő kislány"-t jelent; ehhez a fogalomhoz próbálnak a lehető legközelebb kerülni a stílus képviselői öltözékükkel és viselkedésükkel, így feltételezhető, hogy a név eredete inkább innen származhat.

 

Egy lolita a viktoriánus és a rokokó gyermekdivatból merít, célja a kislányos, esetenként porcelánbabaszerű kinézet. Térdig érő szoknyát hordanak harang alakú alsószoknyával, mintás vagy csipkés térdzoknival, buggyos ujjú blúzokkal és sok fodorral, csipkével, masnival. Fontos szempont még az elegáns viselkedés, az öltözködésben pedig ruhadarabok stílusának és a színeknek az összhangja, ezek teszik a stílust esztétikussá, igényessé.

Címkék: lolik1
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása