Blog. Rólam. Nektek.

2013. június 27. 11:47 - Lady_Marilyn

Sorozat ajánló

Trónok Harca

George R.R. Martin nagy sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának kötetei sorozat formájában, amelyben több nagyhatalmú család vív halálos harcot a Westeros Hét Királyságának irányításáért, a Vastrónért.

book-of-thrones.jpgA könyv
A Trónok harca az első könyve a George R. R. Martin által jegyzett, A tűz és jég dala című fantasy regényciklusnak. A regény 1996. augusztus 6-án jelent meg az Egyesült Államokban. A könyv elnyerte az 1997-es Locus-díjat, illetve jelölve volt, mind az 1997-es World Fantasy-díjra, mind az 1998-as Nebula-díjra,. A Blood of the Dragon című regény, mely Daenerys Targaryen fejezeteinek gyűjteményét tartalmazza a regényből, elnyerte az 1997-es Hugo-díjat, legjobb regény kategóriában. 2011 januárjában a könyv New York Times bestseller lett.

A könyvben különböző szemszögekből elmondott különböző történetszálak szerepelnek, Martin bemutatja Westeros nemesi házait, a Falat és a Targaryen történetszálat. Westeroson a Stark-ház tagjai megtapasztalják a lovagkirályság intrikáit, a Falon újra feltűnnek a Mások  és Daenerys eközben újdonsült dothraki férje által jelentős hatalomra tesz szert a tenger túloldalán.

A könyvből számos hozzá kapcsolódó termék készült úgy, mint kártyajátékok, táblás játékok és szerepjátékok. Szintén a regény szolgált alapjául az azonos című HBO által készített televíziós sorozatnak.

A sorozat
Erre a könyvre épül tehát a három évados sorozat, melyben olyan színészeket vonultatnak fel, mint Emilia Clarke, Sean Bean és Peter Dinklage. A sorozat párhuzamos szálak segítségével mutatja be a különböző területeken történő eseményeket. Ha valaki szereti a fantasy vagy a Gyűrűk Ura világát, akkor ezt a sorozatot is hamar megkedveli.


komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása