Blog. Rólam. Nektek.

2013. november 01. 09:28 - Lady_Marilyn

A Marvel és a mitológia világa 5.rész

A Thor: Sötét világ c. film világa

Több Asgard

Asgard_(Earth-199999).png

A Thor: Sötét világ című filmben többet láthatjuk majd Asgardot, mint az előző epizódban, mely tulajdonképpen nagyrészt a Földön játszódott. Sok rajongó hiányolta ugyanis, hogy a Thor első epizódjánál nem volt adott a megfelelő skandináv mitologikus háttér, mely egyébként igen jellemző a Marveles Thor képregényekre. A 2011-es film inkább sci-fi volt, mint fantasy, de ez a döntés is szándékos volt a Marvel csoportnál: attól tartottak, hogy ha fantasy világban maradnak, akkor akár a Gyűrűk urával is összefüggésbe hoznák a történetet. 
Ez egyébként szinte elkerülhetetlen veszélyforrás, hiszen Tolkien a skandináv mitológiából is merítet ihletet a gyűrűk ura megírásához: jégóriások, tündés és törpök mind a két világban vannak.
Most azonban több minden fog kiderülni a kilenc világról.

A testvérpári viszony kibontakozása
Thor_wallpapers_79.jpg

Thor rádöbben, hogy csak akkor nyerheti meg az időközben a káosz miatt kialakult háborút csak úgy nyerheti meg ellenségeivel szemben, ha összefog Lokival. A képregényekben is vannak olyan időszakok, mikor a testvérpár összefog, hogy véghez vihessenek valamit, itt azonban Thor nem marad naív, mert előtte marad, hogy Loki hányszor tört az életére, mégis saját magát érzi felelősnek a történtekért. "... A köztük lévő viszony folamatosan alakul, ahogyan az ellenszenv is. Időként erősebbé válik, máskor alábbhagy, de létezni egyik sem tud a másik nélkül."- nyilatkozta a kérdéssel kapcsolatban a Lokit alakító Tom Hiddleston.

A legsötétebb Marvel film 
thor2.jpg

A Marvel Studios szép lassan felépítette a Bosszúállók-frenchiset. Magának a bosszúállóknak is három epizódot, sőt a karaktereknek is külön trilógiákat ígérnek, így a Thor rajongók is örülhetnek, ugyanis már biztos, hogy lesz folytatás! A Thor esetében is igyekeztek a drámaiság elérésére, leginkább a Trónok harca c. sorozatra jellemző drámai elemekvoltak hatással a rendezőre, ebből merített, mert "az éj sötét és tele iszonyattal".

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása