Blog. Rólam. Nektek.

2014. március 31. 19:46 - Lady_Marilyn

A játékosok többsége nem is antiszociális

Az Észak-Karolinai Állami Egyetemen végzett kutatás során arra sikerült rájönni, hogy a videojátékos események bátorítják a játékosokat a szocializálódásra. „Ez nem fogja meglepetésként érni a gaming közösséget, de érdemes tudatni mindenki mással. A magányosak a kívülállók, nem ők a többség” - mondta a kutatást vezető Dr. Nick Taylor.

Elsősorban az MMORPG-k voltak a vizsgálat középpontjában, de emellett a kutatók az Egyesült Királyság és Kanada több mint 20 gaming rendezvényén figyelték a többezer résztvevő viselkedését, és 378 egyént részletesen ki is kérdeztek. A játékosok akár nyernek vagy veszítenek, akár udvariasak vagy kegyetlenek ellenfeleikkel szemben, az eseményeken egy nagy közösségként gyűlnek össze - beszélgetnek, iszogatnak, nézik, ahogy mások játszanak. Ezek mind „beleesnek a gaming kategóriájába, amire egy közösségi tevékenységként tekintenek - tette hozzá Taylor.-Olvasható egy Gamestaros cikkben.

lead_image2.jpg

A témát tovább vezetve: az introverdáltság és az antiszociális személyiség NEM összekeverendő, tehát attól, hogy valaki jól meg van egyedül a szobájában, a gépe előtt (és amúgy közben úgy játszik, hogy skypeol a csapattagjaival mondjuk egy MMO vagy egy MOBA esetén) attól még nem antiszociális, sőt, ezek a játékok sok pozitívumra tanítják az embert, mint a jó probléma megoldó képesség és a csapatszellem.

Címkék: gamer
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása