Blog. Rólam. Nektek.

2014. július 04. 10:09 - Lady_Marilyn

Hogyan éld túl a világ végét?

Túlélési tippek amatőröknek

A posztot a 2012 című film ihlette, kedvtelésből és a zombi apokalipszis túléléséről szóló poszt népszerűségére való tekintettel íródott. Eképpen olvassátok!
Alapszituáció: a világ vége különböző természeti katasztrófák együttes megmutatkozásával következik be, biztonságos helyre kell jutnod.

Jelek
A világ végének több előjele is lehet, ezekből azonban nem mindenki olvas, sőt az emberek nem tudják, hogy mire is kellene figyelniük. Az állatoknak erősebb az ösztöneik. Ha hirtelen sok madár vonul át az égen, ha megbolondulnak az utca kutyái, akkor már közel a vég. Érdemes tartós élelmiszereket, térképeket és néhány liternyi benzint is beszerezni, ha menekülésre kerülne a sor a meleg ruháról és az elsősegély ládáról nem is beszélve.

cunami430x284_402141_43187.jpgSzerencsés helyzet?
Mielőtt felsóhajtanánk, hogy szerény hazánkat valószínűleg nem egy tengeráramlat, cunami, homokvihar, vagy egy orkán fogja rombolni, akkor azt kell mondjam, hogy nem árt mégis elővigyázatosnak és figyelmesnek lenni. Erősebb földrengések és meteor eső ellen mi is ugyan úgy védtelenek vagyunk, mint bárki más.

Mi kerüljön a hátizsákba?

A világ vége esetén tartós élelmiszereket, gyógyszereket, meleg ruhát, térképeket, sok vizet és benzint érdemes magunkkal vinni az elemlámpa és néhány váltás elem társaságában. Fegyver nem feltétlenül szükséges, de egy kés sosem árthat. Sokan az olyan értékeket próbálják majd védeni, melyek fontosak az utókornak. Ilyenek a szépirodalmi és a művészeti alkotások. Ha teheted legalább egy könyvet csapj a táskádba, ezzel őrizve a kultúrát.

Merre tovább?
Barlangokban, földalatti metróvonalakba menekülni jó megoldásnak tűnik, de csak olyan területen tanácsos, ahol nem a fagytól és a tenger áramlása elől menekül az ember. Ahol víz áraszt el mindent, de nincs földrengés, ott minél magasabb épületekre kell menekülni, ezzel elkerülve a fulladás veszélyét.A panelok helyett igyekezzünk jól alátámasztott épületet választani magunknak, ilyen lehet egy kórház, vagy egy tűzoltóság teteje. A mentőcsapatok is ilyen helyeken kutatnának túlélőkért.

cunami_yuko_sugimoto_fotografia8_12_reuters.jpg
A család oltalmában
A világ végét családtokkal, barátokkal könnyebb átvészelni, mint ismeretlenekkel. Egy ilyen helyzetben is előfordulhat, hogy a felkészületlenebbek leszúrnak valakit egy száraz kenyérvégért. Jobb nem bízni a gyanús alakokban a túlélés érdekében.

Ha elég szemfüles vagy és jó a tűrő-és állóképességed képes leszel túlélni és eljutni a mentőpontig. Mindent bele! (Utóirat: A képek valós katasztrófa által érintett területekről származnak.)

Címkék: tuleles
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása