Blog. Rólam. Nektek.

2014. augusztus 15. 14:59 - Lady_Marilyn

League Of Legends

Kijutni Bronzebol, avagy üdv a pokolban

A rankedezésről röviden
A népszerű MOBA-ban elérhető a ranked, azaz a rangsorolt mód. Ebben a módban a játékosok próbára tehetik magukat és előrébb juthatnak a ranglétlán a különböző szinteken, ligákon belül. A rankeden belül lehet egyedül vagy egy társsal, illetve csoportban is próbálkozni. A sportágakban elérhető medálok színéhez hasonlóan, a LOL-ban is különböző színű és mintázatú ikonokkal jelölik a szinteket. Így megkülönböztetünk bronze, silver, gold, platinum, diamond és challanger szintet. Minden egyes liga öt részre oszlik. A játékosok a nyerési ráta alapján kerülnek rangsorolásra és az elért szintjükről feljebb illetve akár lentebb is kerülhetnek az aktivitásuktól és a rangsorolt játékok során elért pontjaiktól függően. Az azonos szinten lévő játékosok azonos képességekkel rendelkeznek, vagyis elvileg ennek így kellene lennie....

Leagues-breakdown.jpg
A statisztikák szerint igen alacsony azon játékosok százaléka, akik sikeresen eldöcögnek a legjobb szintig, sokan ragadnak meg ugyanott. 

Miért nem jutok ki Bronze-bol?
Korábban Silveres voltam és idén sajnos bronze-ba kerültem. Azonban ezzel nem vagyok egyedül. A LOL statisztikái alapján rengeteg korábbi silveres került ugyanebbe a helyzetbe. Kijutni a pokolból azonban koránt sem olyan egyszerű...
Az előrébb jutás nehézségeinek több oka van. Saját meglátásom és tapasztalatom szerint sok múlik a szerencsén, azon, hogy milyen társakat kapsz, mert lehetsz bármilyen jó játékos, egyedül nem tudsz lehozni egy játékot jó ellenfelek ellen. Sok a troll, az afk, a flamer, tehát az olyanok, akik nem veszik elég komolyan a rankedet, kilépnek a játékból és ezzel cserbenhagyják társaikat, illetve az olyanok akik szidalmazó szavaikkal ölik meg  a játék hangulatát. Bosszantó úgy elveszteni egy játékot, hogy rajtad kívülálló okokból dől el a játék végkimenetele. Azonban valóban szerencsés-e az a helyzet, amikor az ellenséges csapatban van hasonló zavaró tényező és úgy sikerül nyerni? Ez a játékmenet (akárhogy is nézzük) nem fair. Nem egyenlőek a feltételek, így nyilvánvaló, hogy a dominánsabb csapat fog nyerni. Ez ellen sajnos nem igen tud tenni az ember semmit és épp ez a tehetetlenség az, ami sokakat arra ösztönöz, hogy csapatot verbúváljon, ezzel hátra hagyva a solo vagy duo erőltetését.

league-of-legends-2013-05.jpg
A profi játékosok nem feltétlenül a megszokott karakterekkel érnek el sikereket.

Tippek 
Van egy pár dolog, amit megtehet az ember, hogy fejlessze magát és ezzel előrébb jusson.

  • Fontos, hogy számodra átlátható legyen a pálya. Wardolj és ne csak a supportra bízd a dolgot. 
  • Nem az számít, hogy elvileg melyik karakter az erősebb, hanem az, hogy valóban ismerd és tudj játszani azzal a karakterrel, akit választottál.
  • Nem kell feltétlenül minden lainen jól játszanod, elég ha két-három vonalon jól kiismered magad.
  • Koncentráció, türelem és gyakorlás szükséges, elvégre egy játékon belül nem kerülhet sor minden eshetőségre.
  • Kiabálás és bosszankodás helyett végy egy mély levegőt és próbálkozz később.
  • Ne fizess másnak azért, hogy feljebb kerülj a rangsololt játékban! Ez nem lenne igazán a te érdemed!
  • Próbálj meg normal játékmenetben fejlődni, tanulni, az ott szerzett új ismereteket bátran vidd bele a rangsorolt játékokba is!
Címkék: lol ranked
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása