Blog. Rólam. Nektek.

2015. január 26. 20:05 - Lady_Marilyn

Kockulás

HearthStone

Kártyázás mesterfokon

Römi, ulti, póker...ezek a legismertebb kártyajátékok, de mi a helyzet a szerepjátékokkal? Anno a hatalom kártya és a tazók voltak a menők, de az informatika hatalmas fejlődését követően már online is játszhatunk egymás ellen, akár a Blizzard Entertainmentihlette kártyapaklikkal is!

hearthstone1.jpg

A HearthStonet teljesen ingyen le lehet szedni a Blizzard oldaláról. Ha még nincs fiókod, kreálj egyet, aztán máris leszedheted a játékot. A bevezető meccsek során elsajátíthatod a játék lényegét, megismerheted az alap kártyalapokat, melyek felületén látni, hogy hány életük és hány támadásuk van, esetleg fegyvernek minősülnek, vagy kristályt kapsz-e értük. Minden egyes lap letétele belekerül valamennyi kristályba. A meccs kezdetekor mindenki 1 kristállyal kezd és a számuk folyamatosan (1-el) nő az újabb körök során.

Azonban ez még koránt sem minden, a játékon belül adott kilenc különböző játszható karakter, akikről annyit elegendő tudni, hogy eltérnek a képességeik (a képességek karaktertől függetlenül, két kristályért használhatóak el). Ezeknek a karaktereknek különböző paklikat alakíthatunk ki az "alap" vagyis a minden poszton játszható lapok és a "karakter függő" lapok közül. A karakter függő lapok magját 10-es szinten kapod majd meg, később pedig komolyabb lapok is a kezedbe kerülhetnek.

hearthstone-hs-card-selection-screen.jpg

Érdemes úgy taktikázni, hogy a pakliban mindenképpen legyen Taunt fajta lap, mely 'palyzsként" óvja a karaktered, míg 0-ra nem rombolják hp-ját, illetve a karakter sajátos lapjainak nagy részét is érdemes bepakolni a készletbe. Alapvetően lvl 10-től érdemes pakli kialakításán morfondírozni, próbálgatni, de ebben a játékban bizony a szerencse is helyet kap, bőven.
stvboard.jpgA játék során megszerzett aranypénzt paklikra, vagy aréna meccsekre tudod "befektetni", de, hogy mire is érdemes inkább költeni, döntse el mindenki saját maga!

Címkék: heartstone
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása