Blog. Rólam. Nektek.

2015. július 17. 10:21 - Lady_Marilyn

Íratlan illemszabályok, fesztivál verzió

Illik tudni!

A szürke hétköznapjainkban is jelen vannak bizonyos illemszabályok, melyeket ha nem tartunk szem előtt rögtön illetlennek, tanulatlannak bélyegeznek minket. Íme mindez a fesztiválok nyelvére lefordítva! Remélem sokakat megmosolyogtat majd! :)

11221514_981190221932620_7812372107051585712_n.pngFesztiválra való készülődés
A belépőjegyeket az urak intézik, a pénzügyeket pedig előre tisztázzák a hölgggyel, hogy az előre felkészülhessen. A fesztiválra az úr invitálja a hölgyet, a közös zenei ízlésének és érdeklődési köröknek megfelelően. A programok és fellépők ismertetését követően a hölynek 48 órán belül illik választ adnia arról, hogy az úrral tartana-e a rendezvényre.
A szállás kiválasztását a család legidősebb tagjának elvárásainak megfelelően a hölgy rendezi. A kocsit még a fesztivál előtti napokban elő illik készíteni, a csomagolás során pedig az uraknak illik előre jelezni, ha étteremben kívánnának vacsorázni, netán színházba vágynának vagy egyéb kulturális programokra, a hölgyek ennek tükrében csomagolnak cipőt és ruhát. Meg fesztiválkalapot, naptejet, szépirodalmat és minden mást, melyek az utazás elengedhetetlen elemeit képzik. Fontos, hogy a hölyek a fesztivál dress codjának megfelelő viseletet vigyenek magukkal, illetve az egyéb programokra illendő viseletet is biztosítsanak maguknak.

Az előkészületekkor illendő úgy rendezkedni, hogy a nehezebb pakott az úr cipelje, a kisebb, könnyebb csomagokat és a hűtőtáskát pedig a hölgy, melynek tartalmáról a kedves szülők vagy maga a hölgy gondoskodik. Továbbá a család legidősebb tagjának felelőssége, hogy a fontos, elengedhetetlen dolgok biztosan elpakolásra kerüljenek, ezt kötelessége ellenőrini is. Így például számon kérni a személyi iratok, igazolványok, készpénz, bankkártya eltételének meglétét. 


Úton

A fesztiválra tartó úton az uraknak illik ülőhelyet biztosítani a hölynek, ha nehán tömegközlekedési eszközökkel jutnak el a kérdéses helyszínre. Noha a hölgynek illik térképet, autó esetén navigátort vagy GPS-t biztosítani, az úrnak is előre fel kell készülnie, hogy az adott városon belül mit hol talál. Út közben kellemes hangulatú csevegést nem feltétlenül szükséges folytatni, de annak kezdeményezése szintén a hölgyeké. Autóval történő utazás esetén az úr vezet, a hölgy pedig szükség esetén gondoskodik a navigálásól, illetve ö választhatja ki milyen zene szóljon, ha a csevegés nem érvényesült. Tömegközlekedés esetén az úr mellé csak akkkor illik leülni, ha minimum egy táska van a hölgy ölében, más esetben az úrral szemben illendő helyet foglalni. Kivételt képez, ha másképp nincs hely a szóban forgó közlekedési eszközön. Vonat esetén az úrnak illik a hölgyet előre engedni az ajtó kinyitását követően. Ha a szóban forgó úr az utolsó, aki felszállt, az vonat ajtaját be kell csuknia. Mégis az úrnak kell törnie az utat a csomagokkal, úgy, hogy a hölgy mögötte biztosan ne ütközzön akadályokba. Az idősebbeket, a kisgyermekeseket illik előrébb engedni. Ha várandós vagy idős hölgyet látunk még hosszabb út esetén is illik felajánlani az ülőhelyet, kivéve, ha helyjegyet váltottunk, mely konkrét ülőhelyhez köt minket. 
maxresdefault_1.jpg
A fesztiválra érve
A fesztivál helyszínére érve az úr és a hölgy együtt rendezi a szállodába, apartmanba történe becsekkolást. Sátrazás esetén az úr végzi a komolyabb fizikai munkát, a hölgynek pedig ehhez megfelelő mennyiségű sört, illetve segítséget illik biztosítania.A szállás biztosítása után illik berendezkedni és körbenézni, ezt követően pedig az úrnak illik vacsorameghívást tenni az általa kiszemelt helyen a hölgy ízlésvilágának megfelelően. Bármely szállásforma esetén a fesztivál konkrét helyszínére érve sorba kell álni, hogy a jegyeket karszalagra váltsuk. A jegyek megléte az úr felelőssége, azonban a sorbanállás idejére szánt szomjoltóknak a hölgy táskájában kell pihenni. Sorbanállás közben illendő csevegést kedzeményezni az előttünk, illettve mögöttünk állókkal. Idő közben eleredő eső esetén az uraknak illendő tartani az esernyőt, de annak eltételéről a hölgyeknek illik gondoskodni. A beléptetéshez érkezve a fesztivál személyzetének napszaknak, becsült kornak megfelelően illik köszönni. A karszalag felhelyezésében történő segédkezést illendő megköszönni. A sátor építésre visszatérve, fontos szem előtt tartani, hogy a sátrak között legalább 3 centiméter hely legyen, a bejárat előtt pedig két lépésnyi. A sátor helyének kiválasztásakor figyelembe kell venni az árnyék lehetőségeket, a kihelyezett mosdók és felépített színpadok távolságát, a csillagok állását valamint a sátor nagyságát. 

Rock zenei fesztiválon betartandó illemszabályok 
tumblr_mvwpb4d8od1sj8uwbo4_500.jpg
Rock zenei fesztiválon a zenekarokat szolid headbangeléssel, ökölrázással, csápolással illik megtisztelni, továbbá illendő, hogy a dalakat legjobb tudásunk szerint énekeljük közösen. Headbandelés esetén illendő, hogy figyelembe vegyük a körülöttünk állókat is. Láncainkat, veszélyesebbnek titulálható csuklószoriítóinkat helyezzük a beléptetés során biztonságos helyre. Pogózni úgy illendő, ha a pogózni kívánó felek legalább a negyedik- ötödik sorba állnak, illetve  a pogózásra való szándékot előre jelzik. A pogó kezdetét a legidősebb úr jelzi, mire a közvetlen környezet, aki pogózni nem kíván, elegendő helyet biztosít a pogózók számára. Az alcsonyabb, törékeny hölgyeket illendő előre engedni,továbbá illendő, hogy a kísérő úr biztosítsa, hogy a hölgy nem sérül meg. A koncertek idejére folyadékról a hölgyeknek illik gondoskodni az úr ízlésének megfelelően. A fesztivál helyszínén a város lakók a fesztiválra látogatókra nem tehetnek megjegyzést külsejük, zenei ízlésük miatt. Továbbá nem illik túl hosszú ideig bámulni a hosszú hajú urakat.

Remélem ezután könnyebben eligazodtok majd a fesztiválok világában! 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása