Blog. Rólam. Nektek.

2015. július 18. 19:08 - Lady_Marilyn

Íratlan illemszabályok, gamer világ

Illik tudni!

A szürke hétköznapjainkban is jelen vannak bizonyos illemszabályok, melyeket ha nem tartunk szem előtt rögtön illetlennek, tanulatlannak bélyegeznek minket. Íme mindez az gamer világ nyelvére lefordítva! Remélem sokakat megmosolyogtat majd! :)

maxresdefault_2.jpg
Közös játék megkezdése előtt

A közös online játék megkezdése előtt a játékra történő invitációt mindíg a fiatalabbnak illik megtenni az idősebb felé, úrnak a hölgy felé, szem előtt tartva a partner tapasztalatát. Ha partnerünk nem ismeri ki magát a játék világában, illik arról kellemes hangulatú csevegést folytatni Skypon vagy TS-en, illetve más, hasonló jellegű, online játékok során alkalmazható, ingyenesen elérhető és használható programon keresztül. Amennyiben a kommunikációt valami előreláthatólag meg fogja zavarni, így például: nem működik a mikrofonunk, esetleg zajforrás van a háttérben, azt illik előre jelezni. A beszélgetést a játékra a gamer világ illemszabályai szerint az invitáló fél biztosítja.

Játék közben
Játék közben előfordulhat, hogy nem csak magáról a játék világában történő eseményekről, a játék várható végkimeneteléről esik szó, hanem más témák is felmerülnek. Fontos, hogy ezen témák ne hassanak lelomozólag a csapatra, játék partnerünkre, illetve, hogy ne feszegessünk olyan témákat, mely a másik fél számára kellemetlenek. Az uraknak lehetőség szerint biztosítania kell, hogy a hölgyek előbb választhassanak játékbeli karaktert, mint ők. 
A játék közben hangosan kiabálni, billentyűzetet széttörni, sírni nem illendő. Csúnya szavak használata esetén illik elnézést kérni. Ha netán valami elvonná a játékról a figyelmünket inkább húzódjunk biztonságos helyre játékbeli karakerünkkel és a billentyűzettől való távollétet jelezzük partnereinknek.Úgy illendő, hogy a távollát becsült idejét is ekkor jelezzük, s ha visszatértünk annak is adjunk hangot.

diablo-iii-heroes-rise-darkness-fall-cover-by-wei.jpg
A Diablo íratlan szabályai
A játékmódot és annak nehézségét a játékot kezdeményező fél optimizálja partnerei paragonszintjéhez és játékbeli tapasztalataihoz viszonyítva. Amennyiben játékbeli partnerünk előre jelzi, hogy bizonyos itemre szüksége van, számunkra a megemlített tárgy pedig nem szükséges, és netán a szerencse mégis hozzánk pártolna Kadalánál vagy bárhol a játéktéren, illendő, hogy a szóban forgó  tárgyat a másik félnek felajáljuk. Amennyiben játék közben vissza kell térnünk a Városba, azt társainknak illendő előre jelezni. A Városba történő visszítérés célját is illendő megemlíteni, hátha partnerünk velünk taratana. A különleges tárgyakat csak a rift bezáródása után illendő "kicsomagolni", továbbá a megszerezett tárgyakról illik csevegést kezdeményezni. 

A League of Legends írtatlan szabályai
Amennyiben olyan karakterrel kívánunk gyakorolni, akit kevésbé ismerünk, azt illendő előre jeleznünk. Továbbá fontos szem előtt tartanunk, hogy a csapat egymással jól kombinálható karakterekből álljon. Ha netán véletlenül rossz rúna oldalt vinnénk magunkkal, úgy illendő, hogy azt lehetőségünk szerint, minél hamarabb jelentsük csapattársaink felé, megértésüket kérve. Úgy illendő, hogy a jungle-ban suhanó Sutyerák utolsó leütését azt a személnynek engedjük át, aki a sebzést elsőként megkezdte, kivéve, ha az ellenséges csapat egyik tagjáról van szó. Supportként úgy illendő, hogy a Sárkányt lehetőség szerint wardoljuk, ezzel megadva annak megszerzésének lehetőségét saját csapatunk részére. A junglernek lehetőségeihez mérten illendő a jungle szörnyeinek buffjait más csoporttársainak felajánlani és átengedni. 

A játék végkimenetelétől függetlenül, a közös játékot partnereinknek illendő megköszönni, majd elbúcsúzni tőlük, annak reményében, hogy a későbbiekben még együtt kockulhattok majd. Remélem így könnyebben eligazodtok a gamer világban!

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása