Blog. Rólam. Nektek.

2015. július 20. 08:08 - Lady_Marilyn

Illik tudni, zombi apokalipszis vezrió

Íratlan illemszabályok zombiapokalipszis kitörésére

Ezt a posztot a The Walking Dead című sorozat, illetve az "Illik tudni..." posz sorozatok ihlették. Alapja csupán fikció, de remélem sokakat megmosolyogtat majd!

Szabályok egy rendszertelen világban
Zombiapokalipszis esetén az alapvető szabályok teljesen felborulnak, nem értékes többé a pénz, inkább a leleményesség és a túlélési ösztön az, mely előrébb viheti az emberiséget. Azonban  még egy ilyen világban is megfogalmazódnak az íratlan illemszabályok. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a magányos farkas üzemmód nem túl sokáig működőképes életforma. Előbb-utbb csoportba verődik minenki. Az illem úgy diktálja, hogy a frissen a csoportba érkezőt ellenőrizzék. Csoportba történő belépéskor a Facebookon az adminisztrátorok engedélye, egy zombikkal teli világban pedig a kijelölt csoportvezető(k) feladata eldönteni, hogy a jelentkező maradhat-e vagy sem. Olyan tulajdonságok alapján illendő meghozniuk a döntésüket, melyek a csapat érdekeit szolgálják. Az új tagot vagy tagokat illendő bemutatni mindenkinek, akik már a team részét képezik. Továbbá illendő, hogy felvilágosítást kapjon a csapat elvárásaitól, nézeteiről. Amennyiben a csoport tagjai biztonságos élőhelyet tudnak nyújtani az újak részére, úgy illendő, hogy azok valamilyen ellenszolgáltatást biztosítsanak, például éjjeli őrködést, gyűjtögetést vállaljanak el.

zombie-apocalypse-by-andrew-winch.jpg

Fegyverkezés
A zombik elleni harcban főleg a férfiak vesizk ki a részüket, az ő feladatuk, hogy a hölgyeket a fegyverek használatára megtanítsák. Úgy illendő, hogy a harcokban legtapasztaltabbak adják át tudásukat ezen a téren. A gyűjtögetésben és a sebesülések ellátásában a hölgyeknek illendő gyakorlatot szerezniük. Vészhelyzet esetén az uraknak illendő megvédeni a hölgyeket és a gyerekeket. Új terep felfedezésekor a stratégiát fontos előre egyeztetni, illetve lehetőség szerint együtt kell mozogni. A tagoknak lehetőség szerint távolsági és közelharcban is alkalmazható fegyverzettel kell rendelkeznie. A lőfegyverhez tartozó golyókat nem szabad pazarolni, hiszen ez is hiánycikk. 

Túlélés
Míg vadászni a férfiaknak, gyűjtögetni és esetleg termelni inkább a hölgyeknek illendő. A főzést a főzésben leginkább jártas csapattagok végzik, nehogy az étel kárba vesszen. A beosztás és a megfelelő energiatartalom figyelembevétele a csapat legidősebb tagjainak hatáskörébe tartozó feladatok. Úgy illendő, hogy a csapattagok nagyjából egyelő arányban részesüljenek az ételből. A vízkészletek állását a hölgyek felügyelik, annak feltöltése pedig közös feladat. Fosztogatás esetén lehetőségekhez mérten illendő feltölteni a csapat készleteit gyógyszerrel, benzinnel, elemes lámpával, gyertyákkal, hosszan tartós élelmiszerfélékkel,e setleg tiszta ruházattal és folyadékkal. 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása