Blog. Rólam. Nektek.

2016. január 14. 18:23 - Lady_Marilyn

Az egyetemi élet valósága

Milyen indokokkal dobhatnak vissza egy szakdolgozatot?

  • A legsúlyosabb indok, ha plagizálás miatt nem fogadnak el egy szakdolgozatot. Nem feltétlenül a tipikus "másolás, beillesztés" kombinációra kell gondolni. Ez akár azt jelenti, hogy a hallgató valamilyen forrást nem rögzített, vagy rosszul hivatkozott egy adott szakirodalomra. 
  • A szakdolgozatoknál a helyesírási hibák  és a nyelvhelyességi hibák száma is korlátozva vannak. Amennyiben a szabályzatban leírt hibák számát a hallgató túllépi, dolgozatát nem kötelesek elfogadni.
  • A dolgozatnak meg kell felelnie a főiskola/egyetem által megszabott formai követelményeknek is.
    Ez vonatkozhat a terjedelemre, a szakdolgozat felépítésére, és az irodalomjegyzékre.
  • A dolgozatot továbbá nem feltétlenül fogadják el, amennyiben a hallgató a felhasznált szakirodalom számbeli  nem tett eleget.

Azonban mindezen szempontokra való ügyelés mellet sem dőlhetnek hátra a diákok. Hiába felel meg a fenti pontok mindegyikének a bírálati lap alapján, ha a dolgozatában mégis találnak kivetni valót. Így például, ha a felhasznált szakirodalommal nem ért egyet a bizottság, azt máris hibaként fog feltűnni az értékelő lapon. 


Káosz a vizsgaidőszakban

coping-with-stress.jpg

Sok egyetemen és főiskolán interneten elérhető oktatási modulokon keresztül lehet feljelentkezni a vizsgákra. Sajnos előfordulhat, hogy valami zavar keletkezik az éterben, mely következményeképp a hallgatók nem tudnak vizsgára jelentkezni, vagy gyanúsan kevésre szabott a  jelentkezési korlát, esetleg kevesebb időpontot írtak ki, netán valami más hiba keletkezett a rendszerben. Várjatok néhány napot, és amennyiben a későbbiekben sincs változás a tanulmányi osztályon jelezzétek a problémát, mert nem feltétlenül a rendszergazdáknál akadhattak el a folyamatok.

 

Címkék: egyetem
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása