Blog. Rólam. Nektek.

2016. május 18. 14:38 - Lady_Marilyn

Gamer válasz

Virtuális valóság az animekben

a574d73ed56c000f1ba395bfbe2780b3.jpgAz animeket sokszor tévesen gyerekeknek szóló meseként könyvelnek el, mert a legtöbb esetben épp a gyerekeknek szóló animeket lehet elcsípni a mesecsatornákon. Az animek hasonlóan a filmek világához, más-más stílusban készülnek, különböző célcsoportok számára.

A számítógépen és egyéb konzolokon játszható játékok népszerűsége Japánban is igen magas arányú. Bőven fel lehet sorolni olyan játékokat, amelyek csak japán fiókkal válnak elérhetővé, sok játék pedig hamarabb kiadásra kerül a felkelő nap országában, mint hazánkban. Nem meglepő tehát, hogy egyre több olyan manga és anime kerül kiadásra, melyek témája ezen játékok világán alapul. 

 

Hasonló alaptörténet, eltérő részletek
A legtöbb ilyen anime általában azzal az alaptörténettel rendelkezik, hogy a főszereplők valamiért a virtuális valóságban ragadtak, céljuk pedig (bármennyire is szeretik a játékok világát) az, hogy vissza térhessenek a valóságba (Sword art Online, Log Horizon,Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo)  Persze akadnak kivételek, így például a No game, no life animeben épp, hogy a valóság helyett választják a főhősök a virtuális világ életterét.
Ha további párhuzamokat akarunk húzni, felfedezhetjük,hogy az ilyen művekben rend szerint valamilyen fantasy világ tárul elénk, melyek leginkább az MMORPG-k világát idézik. Kisebb-nagyobb eltérések persze a virtuális világ felépítésében is lehetnek. Éppen ezek az eltérések teszik egyedivé a hasonlóan működő animációs sorozatokat. Persze a korábban említett hangvétel is megszabhatja, hogy melyik fog közelebb állni a nézőkhöz.

5628f64b572153b1a9c4066070e5bc0b.jpg

Adaptáció
Sok esetben fordul elő, hogy egy játék ihleti meg az írókat, de ez akár fordítva is elsülhet. Az animekről tudni kell, hogy ha nagyon elszabadul a fantázia, akkor gyakorlatilag minden lehetségessé válik bennük: hatalmas fegyvereket lóbáló, apró, női karakterek; párhuzamos világokat és univerzumokat fedezhetünk fel; így nem csoda, hogy jó alappal szolgálhatnak egy játékhoz.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása