Blog. Rólam. Nektek.

2016. május 23. 06:27 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

X-Men:Apokalipszis

maxresdefault-2_1.jpg

Időzavar
Az első legnagyobb zűr,melyet a rajongók saját maguknak kreáltak, azon kérdés körül forgott, hogy tulajdonképpen időben mikor is játszódik a film. Erre viszonylag hamar választ kapunk, és máris helyes sorrendet tudunk felállítani a korábban leadott X-Men mozik között. Az időzavar mellett azonban más kérdések is előkerültek, így például, nagyon jogosan az is, hogy a különleges erejű mutánsok hogyan vehetik fel a harcot egy istenség ellen? Különböző teóriák, elméletek gyártása folyt a premierig, de a film erre bőséges választ ad.

tumblr_inline_o6nsw3vg1w1shsvef_1280.jpgNegatív karakter rovat
Ahogy a film előzeteséből is kiderül, ennek a több néven is ismert (En Sabah Nur, Apokalipszis), igen nagy hatalmú, gyakorlatilag istenség kategóriába sorolható mutánsnak, mindig volt négy hűséges követője. Őket saját maga választja ki, a mutánsok soraiból, ezt követően még nagyobb hatalmat ad a kezükbe, majd a segítségükkel igyekszik világuralomra törni.

Oscar Isaac, a Star Wars: Ébredő erő Poe Dameronjaként robbant be igazán a köztudatba, korábban pedig olyan filmekben kapott szerpet, mint A Bourne-hagyaték vagy az Álomháború. Most, az X-Men rossz fiújaként, elmaszkírozva üvölthette bele az éterbe, hogy mindent elpusztít. A nézők pedig simán elhiszik neki.

A lelkes követők
En Sabah Nur ezúttal is remekül taktikázik. Maga mellé emeli Ciklont, Pszichét, Angyalt és minden mutáns közül az egyik legkiemelkedőbb erővel rendelkezőt,a fémmágus Magnetot. Újdonsült követőivel felvértezve még magabiztosabban lép fel célja eléréséhez, azonban nem minden alakul épp úgy, ahogyan azt a kriptájában megálmodta. Ellenfelei, a világot védelmezni kívánó mutánsok sem hagyják szó nélkül a pusztítást, igen keményen odavágnak.
x-men-apocalypse-final-trailer.jpg

Nagyon röviden összefoglalva, ez egy látványos, zeneileg jól alátámasztott, remekül felépített történet, ami persze meg van fűszerezve a szokásos, Marveles humorral. 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása