Blog. Rólam. Nektek.

2016. július 21. 08:53 - Lady_Marilyn

Sorozat ajánló

Outcast

ch7qno3weaqqfsx.jpgA The Walking Dead széria készítői zombiapokalipszis helyett valami egészen más témával rukkoltak elő, ami hasonlóan elvont és izgalmas alapot ad egy horrorisztikusabb hangvételű sorozathoz, ez pedig a démonok világa. A démon irtás, hasonlóan a zombik által ellepett utcákhoz, egy olyan gondolatokat ébresztő, úgymond "alap" téma a horror műfajban, mint amikor hasonló ügyeket vélünk felfedezni a krimikben. Mégis egyedi tud maradni és ettől lesz működőképes a Fox-féle horror.

A sztori (amely egy képregény televíziós sorozatba történő adaptációja) szerint adott egy pap, meg egy elég sötét múltú,bűntudattól atomjaira hullott, közel sem hétköznapi férfi, akik közös nevezője a démonok. Ezek a lények képesek megszállni az embereket,átvenni felettük az irányítást, de minden egyes démon valamiben eltér a másiktól, ahogyan az emberekre gyakorolt hatásuk is más. Az azonban biztos, hogy ezeknek a gonosz lényeknek nincs helye az emberi világban. Az olyan sorozatok rajongói, mint a Dexter vagy a Hannibal, de még a The Walkig Dead fanatikusok is hamar megkedvelhetik a szériát, mely első évada jelenleg is fut a Fox csatornán.

outcast-tv.png


Miben hasonlít az Outcast a The Walking Dead-hez?

Ahogy az a fentiekben is kiderül, mind a két mű képregényeken alapszik. Az intro mini videó, de meg merem kockáztatni, hogy a zenei tematika is kísértetiesen hasonlít a legnépszerűbb zombis sorozat felvezetőjéhez, de a szereplők is ugyanolyan precizitással vannak felépítve és ugyanúgy képesek változni, mint a járkáló halottak között küzdő és élő emberek történetét feldolgozó sorozatban. Ezek a figurák szerethetőek vagy épp akár gyűlölhetőek is, és ez is remek hasonlóság a két mű között. Valamint ott van az a nyomasztó, sötét atmoszféra a levegőben, és egyre több a megválaszolásra váró kérdés is, ahogy egymást követik az epizódok. Ugye ez is ismerős valahonnan?

outcast-cast.jpg

Kiknek ajánlom?
A horror (nem feltétlenül a vérfürdőben gazdag fajtára, hanem a pszichológiai kérdéseket megbillegtető, sötéten elvont típusúra gondolok) elkötelezett rajongóinak, a The Walking Dead széria lelkes követőinek, valamint azoknak, akik kedvelik a démonos témájú filmeket.

Címkék: sorozat fox horror
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása