Blog. Rólam. Nektek.

2017. március 22. 11:54 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Youjo Senki

Egy olyan alternatív 1924-ben járunk, ahol a háború nem csak a földön, hanem a levegőben is zajlik, méghozzá olyan különleges erőkkel, mint a csatamágusok. Ezek a mágusok a kék égen repülve képesek támadni és akár védezeni is. Gyorsan mozgó taktikai egység, mely tagjai kemény kiképzés során tanultak meg mindent, ami a harcokban csatamgusként történő részvételhez elengedhetetlen. A birodalmi katonák soraiban található egy mindössze 10-11 éves kislány, aki maga aratja a legnagyobb sikereket. Tanya Degurechaff noha isteni erővel van megáldva, ellenfelei szemében, sőt gyakran bajtársai szerint is a megtestesült örgöghöz hasonlatos. Egész hadseregeknek parancsol, s igen hamar lép előre a renglétrán. Azt azonban rajta kívül senki sem tudha, hogy előző életében egy érzéketlen és számító japán irodista volt, aki magára vonta egy magát istennek nevező, rejtélyes teremtény haragját (a későbbiekben csak X létforma) majd hitetlensége miatt, büntetésként ebben az alakban született újjá ebben a múltban. 

saga_of_tanya_the_evil_001.jpg

Irodistánk elhatározta, hogy még ebből  a helyzetből is a lehető legjobbat hozza ki, ezért új alkatára fittyet hányva önként lépett be a birodalmi seregbe és ezért fejlődik ijesztően gyorsan. A motivációi adottak, már csak egy különleges felszerelés kell, amihez jár egy nagyon furcsa csavar is. Ez az eszköz ugyanis csak akkor aktiválódik, ha Tanya imádkozik. Az X létforma ezzel akarja kivívni magának főszereplőnk hitét. Tanya kötelező jelleggel mormolgatja a szavakat bevetés előtt és élvezi a háború minden pillanatát.

saga_of_tanya_the_evil_002.jpg

Ez a háborús anime még olyanok tetszését is elnyerheti, akik korábban nem néztek egyetlen, a műfajhoz köthető animet sem. A fantasy és a történelmi elemek vegyes használata hatásosan vágja a fát a látványvilág alá, ami egy-két elemtől eltekintve tökéletesen megfelel mindannak, amit 2017-ben grafikusan elvárhatunk egy friss animetől. 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása