Blog. Rólam. Nektek.

2017. július 18. 14:02 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Pókember : Hazatérés

A Marvel piros-kék szerkós Pókemberének legújabb verzójában Peter Parker (Tom Holland) egy fiatal kocka és May néni (Marisa Tomei) is csinibb, mint valaha. Noha további karaktermódosítások is történtek, a Pókember: hazatérés a maga módján szerethető verziója lett a jól ismert sztorinak: egy srácot megcsíp egy pók, amely hatására különleges képességek birtokába kerül, melyet az utca népének szolgálatára használ. A lényeg itt is ez, azonban nem a csípés sztorija kerül a középpontba, hanem az, hogy hogyan válik Peter Parkerből Bosszúálló. 

nekmscmytylsol_2_b.jpg

Pókember már korábban, a Civil Warban is megimutatta magát, akkor Tony Stark oldalát erősítve igyekezett megállítani a kapitányék csapatát. Ekkor csupán ízelítőt kaptak a nézők a karakterből, aki ekkor nagyon megosztó figurává vállt. Most lehullik a lepel, kiderül milyen is valójában a maszk mögötti fiú, amely megfoghatóbbá és (talán) szerethetőbbé teszi az egész lényét. Azonban sokak számára még így is megosztó jelenség marad a fent említett karakterváltoztatás miatt.

maxresdefault_3.jpg

SPOILER VESZÉLY!

A Marvelhez dukáló poénos, lendületes és látványos film gyengesége ezúttal a túl sok változtatásban keresendő. A saját képességit sem igazán ismerő Pókember a Civil War tükrében valahogy nem hiteles, ráadásul valahogy üres tér tátong olyan történeti elemeknél, amelyekkel egyébként bőven lehetett volna még játszani. A főgonoszt, Keselyűt Michael Keaton alakította és újfent receptúra szerűen volt üres a negatív karakter háttere. Ennek ellenére természetesen érdemes megtekinteni ugyanis nagyoin erős kapcsa lesz ez a sztori a Marvel hatalmas fináléjának, avagy az Infinity War-nak.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása