Blog. Rólam. Nektek.

2014. július 02. 11:20 - Lady_Marilyn

Hogyan élj túl egy zombiapokalipszist?

Túlélési tippek amatőröknek

Először is szögezzük le, hogy ez a posztot a The Walking Dead című sorozat és a Holtak hajnala című film ihlette. Mindössze humorból, kedvtelésből íródott, így eképpen olvassátok.
Alapszituáció: bekövetkezett az elképzelhetetlen, zombiapokalipszis tört ki mindenfelé a világban. Otthon nem túl sok esélyed maradna életben maradni, el kell jutnod a mentőpontokig, de addig is túl kell élned... 


Mi kerüljön a hátizsákba? 
Helyzetfelmérés. Minden ezzel kezdődik az életben, hogy csak egy igen hétköznapi témát hozzak fel, ezt csinálod mielőtt elmész vásárolni: csekkolod mi van és beszerzed ami hiányzik. Egy váratlan bekövetkező zombi támadás esetén pánikroham helyett, nincs más teendőd, mint megfogni egy táskát és összepakolni a holmidat. Persze kérdés, hogy mi számít igazán fontosnak egy ilyen helyzetben és ezúttal nem nyaralni indulsz majd, hanem túlélni. 
A következőket kell mindenképpen eltenned: térképek, közelharcra és távoli harcra alkalmas fegyverzet, kések, gyógyszerek, első segély láda, pár váltásnyi ruha, sátor, annyi palack víz, amennyit elbírsz, tartós élelmiszerek (például konzervek, kekszek), kabát, benzines flakonok, pár fotó a családról. Persze nem mindenki ágya alatt lapul lőfegyver...

TWD-explore-S2-980x551-clean.jpg
Felborultak a szabályok
Egy zombi támadás esetén eluralkodik a káosz. Az eddig ismert szabályok értelmüket vesztik, mindenki a túlélést szegezi előtérbe és a saját törvényeinek él. Egy felborult szabályokkal teli világban olyanokat kell tenned, amire nem neveltek. Ilyen a lopás. A nagyobb túlélési esélyekért kénytelen leszel erre fanyalodni. Először is szerezned kell egy kocsit, ha van, akkor az is előnyt jelent. A táskád mindig maradjon melletted és a késed is legyen elől. Sosem lehet tudni mikor veti rád magát egy éhes zombi. Be kell szerezned azt, amit otthonról nem tudtál összekaparni. Hol érdemes próbálkozni? Gyógyszertárakban, elhagyatott magánházakban esetleg egy kórházban találni a túléléshez hasznos holmikat.

Magányos farkas üzemmód
Utad során összefutsz majd másokkal. A bizalom és az ismeretség hiányában nem ajánlatos senkivel sem társulni, hiszen azt az életed, vagy a holmid bánhatja. Egy ideig kihúzhatod magányos farkas üzemmódban, de később, hogy magányodban meg ne zakkanj kénytelen leszel csapatba verődni. Inkább te verbúválj magadnak egyet, minthogy egy meglévő bagázsban bízz, akik összeszövetkezhetnének a táskádban lapuló utolsó konzervért.

The_Walking_Dead_S03E08_0107.jpg
Egyszer kiürül a benzintartály...
Nagyobb csomópontoknál a nagy káosz miatt autóbalesetek torlaszolják az utat. Az emberek többsége autóikat hátrahagyva menekültek, pedig a kocsi hatalmas előny. A dugóknál próbálj összeszedni mindent, amit tudsz, főleg a benzin lecsapolásával, étel, fegyver és egyéb holmik beszerzésével érdemes eltölteni egy maximum két napot. Ha már csapatba verődtél mindenkinek legyen teendője, saját feladata, amit elláthat. Azonban, ha valamiért mégis gyaloglásra kényszerülsz érdemes erdősebb területek felé venni az irányt, csapdákat állítani magad köré, sátrat verni és tüzet gyújtani. Alapozhatsz a Bear Grylls sorozatban tanultakra, de most már te is az étlapon szerepelsz. Éppen ezért nem árt az óvatosság. A csoportban valaki mindig éberen kell őrködjön egyrészt a tűz másrészt a közelgő veszély miatt.

Ha figyelmes vagy és a kaja, víz, fegyverzet hármasára ügyelsz túlélheted. Eljuthatsz a mentőpontig. Mindent bele!

Címkék: zombik
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása