Blog. Rólam. Nektek.

2010. október 16. 20:34 - Lady_Marilyn

Harry Potter több felvonásban

 

Harry Potter
A könyv hét kötetből áll. Műfaját tekintve ez egy fantasy regény-sorozat. Szerzője J. K. Rowling. A sorozat főhőse Harry Potter. Ö egy közel sem átlagos kamasz fiú. Barátai és ö maga is egy varázslatos iskolába, a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolába járnak. A történet arról szól, miként próbálja meg Harry legyőzni azt a varázslót, aki megölte Harry szüleit és megpróbálja meghódítani a varázslóvilágot. A könyv-sorozatból számos film, videojáték és más termék is készült.

Röviden a kötetekről
1997-ben jelent meg. Nem csak ez a könyv, hanem a többi kötet is világsiker lett. Az utolsó könyvet 2008 júniusában adták ki, azóta több, mint 400 millió példányt adtak el a sorozatból, összesen 67 nyelven. Az utolsó négy kötet egymás után állította fel a „leggyorsabban eladott könyvek” rekordját a történelemben.
A Harry Potter-sorozathoz kapcsolódóan rengeteg terméket készítettek, így összesen 15 milliárd fontnyi értéke van a Harry Potter márkanévnek.A hetedik és egyben utolsó könyv két filmre lesz lebontva, hat hónapnyi eltéréssel a megjelenésük között.

A részek
1. Harry Potter és a bölcsek köve
2. Harry Potter és a titkok kamrája
3. Harry Potter és az azkabani fogoly
4. Harry Potter és a tűz serlege
5. Harry Potter és a főnix rendje
6. Harry Potter és a félvér herceg
7. Harry Potter és a halál ereklyéi
 

 

Címkék: harry potter
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása