Blog. Rólam. Nektek.

2011. május 04. 09:48 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Ergo Proxy

A történet egy eléggé apokaliptikus-világban játszódik, ahol pár emberen és a gépeken kívül nem igazán maradt más, mint egy város, amit az utolsó paradicsomnak tartanak maguk között. Az ottani rend fenntartása érdekében a város felett állók ki akarják irtani az összes érzelmet és a megmaradó embereket is már-már tárgyakként kezelik. 

Az egyik főszereplő Real Mayar, a fiatal nyomozó lány, a város urának unokája, aki egy eléggé rejtélyes üggyel kapcsolatban folytat nyomozást. A megmaradt városban nem csak a halál esetek száma nőtt meg hirtelen, hanem még egy furcsa vírus is felüti a fejét, amely a robotokat öntudatra ébreszti. Ahogy ez a lány próbál eleget tenni a munkájának, és rájönni, hogy mi is történik a városban egyre sűrűsödnek felette a fellegek. A nyomozás menete alatt szembetalálja magát egy olyan lénnyel, aki nem is ember, nem is robot, így nem tudja hova tenni. Ez a lény a saját útját járja emellett pedig keres is valakit vagy valamit...

A sorozat másik főszereplője Viecent Law, aki bevándorló. Álma, hogy állampolgárságot kapjon ebben a megmaradt városban, Romdeau-ban. A nyomozás során Viecent és Real útjai keresztezik egymást, és a fiú azonnal beleszeret a nyomozó lányba. A történet során a rejtélyek fokozódnak, sok a kérdés... ha kíváncsi vagy a válaszokra és érdekesnek tartod a sci-fi műfajt, emellett kedveled a komolyabb, elvontabb, filozofikus, megborzongató anime-sorozatokat, akkor bizonyára ez is tetszeni fog!

Az anime-sorozat megtekintéséért KATT IDE

 

Címkék: ergo proxy
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása