Blog. Rólam. Nektek.

2012. szeptember 14. 16:53 - Lady_Marilyn

Extrém irodák

gchill.jpgA Google zürichi irodája
Mit keresnek a nyugágyak, a masszázs szalonok egy átlagos munkahelyen, főleg egy irodában? Elsőre furcsának tűnhet, de ezek a különleges, extrém dolgok adnak inspirációt azoknak az embereknek, akik a Google zürichi irodájában dolgoznak. Az épületet és annak részleteit egy svájci építész stúdió tervezte, a Google kreatív munkavégzői nekik köszönhetik, hogy szinte minden nap új élményekkel gazdagabban térhetnek be munkahelyükre.
A 12 000 négyzetméternyi belső tér elrendezésében ügyelni kellett a relaxációs részekre, a színekre, a formákra, hiszen a Google számára az volt az elvárás, hogy az iroda maga is kreatív és változatos legyen. Egy ilyen környezetben jobban tudnak gondolkozni a dolgozók a projekteken.
A hatékony munkavégzés érdekében tehát mindent elkövettek: az ebédlőbe csúszda vezet, az emberek félrevonulhatnak, sőt akár kondizhatnak is.

Japánban a Cannon cégben állva dolgoznak az emberek, nincsenek se székek, se asztalok. Állva ugyanis a dolgozók sokkal hatékonyabbak. A dolgozók olyan speciális asztaloknál dolgoznak, amelyek állítható magasságúak, testre szabhatóak.
Az iroda 28 selgas cano architecture madrid spanyol.jpg
A spanyol Selgascano építészeti vállalatnál a dolgozók a természet közelében különleges légkörben végzik a munkájukat, és ez az ötlet kiválóan hatott a termelékenységre és a dolgozók is kevesebb alkalommal jelentettek beteget.

Címkék: extzrem irodak
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása