Blog. Rólam. Nektek.

2012. december 22. 14:14 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Ghost in the Shell
1995: 1 részes film
A történet a jövőben játszódik. Ebben a jövőben az emberi test teljesen lecserélhető úgynevezett mesterséges testre. Mivel már odáig jutott a tudomány, hogy az agyi memóriát is meg tudjál erősíteni, ezt a hackerek képesek arra használni, hogy módosítsák az emberek tudatát és hamis emlékeket gyártsanak számukra...
Fordulatos és elgondolkoztató anime, mely a Mátrix alapjául szolgált.

Ghost in the Shell 2: INNOCENCE
2004: 1 részes film
A történet egy új android fajta meghibásodásából eredő mészárlás köré épül tovább feszegetve a gép-ember, gép-lélek kapcsolatokat. Érdekesség, hogy a párbeszédekben rengeteg bibliai és történelmi idézet van, ami néhol egy picit töménnyé teszi a filmet, viszont tovább mélyíti a filozófia vonulatát.

ghostintheshell01.jpg

Ghost in the Shell 2.0
2008: 1 részes film
A The Sky Crawlers mozifilm tiszteletére a Ghost in the Shell 1995-ös mozifilmje új köntöst kapott, tehát a szereplők ismertek, ahogy a történet is.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 1
2003: 26 részes anime sorozat
A filmektől teljesen különálló történetet feldolgozó animeben a szereplők ismertek maradnak, csupán egy más grafikai világban jelennek meg. 

További, a Ghost in the Shellhez kapcsolódó animek: Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex- Solid State Society

 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása