Blog. Rólam. Nektek.

2013. december 22. 10:11 - Lady_Marilyn

Apró szelet Japán

Japán karácsonyi torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 3/4 bögre finomliszt
  • 2/3 bögre cukor
  • 1 tk. tej
  • 3 tojás
  • 11/2 tk. vaj

A krémhez:

  • 11/2 bögre tejszínhab
  • 4tk. cukor
  • különböző gyümölcsök (eper, málna, barack, cseresznye)

Elkészítés:

Verd fel a tojásokat egy tálban, majd tedd a tálat egy vízzel teli fazék felé a tűzhelyen és folytasd a keverést! Adagold hozzá a cukrot! Ha a tojásos keverék sárgássá válik, add hozzá a lisztet, majd további keverés mellett add hozzá az olvasztott vaj és meleg tej keverékét is, majd lassú tűzön melegítsd tovább! Melegítsd elő a sütőt 200 C°-ra és tedd a sütit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben a sütőbe 25-30 percre! Az elkészült tésztát hagyd kihűlni, majd vágd el középen! A tejszínt verd fel a cukorral, majd a feléhez add hozzá a gyümölcsöket! A sütemény egyik felét kend meg gyümölcsös krémmel, helyezd rá a másik piskótát és azt is kend meg a tejszínnel! Dekoráld a tortát színes gyümölcsökkel, vagy akár apró karácsonyi dekorációval!

Címkék: karacsony
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása