Japán karácsonyi torta
Hozzávalók a tésztához:
- 3/4 bögre finomliszt
- 2/3 bögre cukor
- 1 tk. tej
- 3 tojás
- 11/2 tk. vaj
A krémhez:
- 11/2 bögre tejszínhab
- 4tk. cukor
- különböző gyümölcsök (eper, málna, barack, cseresznye)
Elkészítés:
Verd fel a tojásokat egy tálban, majd tedd a tálat egy vízzel teli fazék felé a tűzhelyen és folytasd a keverést! Adagold hozzá a cukrot! Ha a tojásos keverék sárgássá válik, add hozzá a lisztet, majd további keverés mellett add hozzá az olvasztott vaj és meleg tej keverékét is, majd lassú tűzön melegítsd tovább! Melegítsd elő a sütőt 200 C°-ra és tedd a sütit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben a sütőbe 25-30 percre! Az elkészült tésztát hagyd kihűlni, majd vágd el középen! A tejszínt verd fel a cukorral, majd a feléhez add hozzá a gyümölcsöket! A sütemény egyik felét kend meg gyümölcsös krémmel, helyezd rá a másik piskótát és azt is kend meg a tejszínnel! Dekoráld a tortát színes gyümölcsökkel, vagy akár apró karácsonyi dekorációval!