Blog. Rólam. Nektek.

2015. június 17. 10:37 - Lady_Marilyn

Tippek a spoiler veszély elkerülésére

spoiler-alert-kittens.jpgMit lehet tenni a spoilerek ellen?

Nincs is annál bosszantóbb, mikor előre lelövik a "poént" az internet trolljai, a felháborodott rajongók, akik érzéseit üzenőfalukon osztják meg, vagy maga a film/sorozat oldalára kerül fel spoileres tartalom. Így elvész az izgalom, fény derülhet bizonyos fordulatokra. 

Első lépésként a spoler kehetséges forrásait érdemes kizárni: Vissza kell venni a követést a spoilerezésre hajlamos ismerőseinkről, még mielőtt felhoznák személyesen a témát, jelezni feléjük, hogy a művet még nem láttuk, de tervezzük megtekintését.  Azonban, ahogyan azt korábban is említettem, nem csak a rajongók, hanem még maga a hivatalos honlap vezetői is hajlamosak spoilereket hinteni. A legtöbb oldalon jelzik, ha spoiler veszély közeleg, de akár egy poszter vagy egy fotó is árulkodható lehet. Ezek elkerülésére szintén az oldal követésének megszűntetését javaslom.

Második lépésként inkább maradjunk az ajánlóknál, mint a kritikáknál. Az IMDb rövid, informatív filmbemutatót ad, trailerekkel, a filmhez tartozó interjúkkal és a beszédes pontozással. Mindezt ráadásul spoiler nélkül. A spoileres plakát ellen nemigen tehetünk semmit.

Harmadik tippem az, hogy segítsetek a hasonló cipőben járó társaitoknak abban, hogy mely oldalaktól tartsák távol magukat spoiler ügyileg. Ha veled szembejött a dolog, legalább ők ne tudjanak róla, számukra még menthető a show.

post-41091-game-of-thrones-melisandre-mem-locb.png

Negyedik lépésként a hozzászólások feletti elsiklást javaslom. Olykor nem is maga az oldal posztja, hanem az alatta lévő kommentek tartalmaznak spoilert, így azok elolvasása is veszélyforrás lehet, így ezeket is érdemes inkább kihagyni és csak akkor elolvasni, ha már megtekintettük a szóban forgó filmet, sorozatot. 

Végül, de nem utolsó sorban, inkább privát üzenetben osszuk meg véleményünket, vagy pedig legalább egy figyelmzetetést hintsünk el még mielőtt a falunkra nyomjuk: RIP Xy, OMG Darth Vader Luke apja és hasonló...

Címkék: spoiler
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása