Blog. Rólam. Nektek.

2015. június 23. 19:15 - Lady_Marilyn

Gödöllő a gödöllőiek szemével

Kérdőív és statisztika, avagy a városlakók véleménye feketén-fehéren

vilagbeke_gong.jpgGödöllő sok címet elnyert, miénk az ország egyik legszebb főtere, sőt még romantikus helynek is találják. A helyiek szívében azonban mégis hiányzik valami. Ezt a hiányt is szerette volna feltárni az a kérdőíves kutatás, melyet az Ami Gödöllőn történik, Gödöllőn is marad oldal kezdeményezett a Facebookon.
A közösségi portálra a mai napon tették közzé a statisztikákat, illetve a kitöltők által észrevett hiányosságokat.
Olyan ügyeket emeltek ki, mnt a közbiztonság, a tömegközlekedés, vagy a fiatalok szórakozási és kikapcsolódási lehetőségei, a turizmus szerepének megerősítése, a sportolási lehetőségek, illetve a város virágosítása mellett.Magában a kérdőívben olyan témák kaptak szerepet, mint a Mc'Donalds építése, az állandó jégkorcsolyapálya és a strandépítés. 

Miért nem lehet Gödöllőn Meki?
Sok gödöllői fiatal és akár családosok is járnának a gyorsétterembe, mely országszerte népszerű. Így nem kellene egészen Budapestig utazni, így biztosan elég bevétel származna az étteremnek, ha ebben a városban is megjelenne. Akkor mégis miért nem épült egy nálunk is? Nos, a franchise alapon működő vállalkozásnak megvannak a maga szabályai, így például meghatározzák, hogy hány kilóméterre lehetnek egymástól az éttermek, vagy hogy minimum mekkora forgalmú úton kell elhelyezkednie az üzletnek. Gödöllő esetén a legjobb hely a városközpontban vagy a Stop Shop egyik kihasználatlan, üres üzletében lenne a legjobb. A belváros forgalma jelenlegi állapotában túlzsúfolt, sok a trorlódás és hosszú percekig kell várakozni, mire az ember A-ból B-be jut. Befolyásoló tényezők a hév, a jelzőlámpák és a vonatsorompók. Ebből a szempontból tehát győzött a Stop Shop, ahol még az ingyenes parkolás és a Mc Drive szolgáltatás lehetősége is biztosított volna. Azonban többen lennének az étterem ellen, mint mellette, annak egészségre ártalmas híre miatt.

11265429_913359078726201_4617929176187814992_o.jpgMilyen strandról ábrándoznak a polgárok?
Egy medence, megtöltve vízzel nem igazi strand. Legalább egy gyermekmedence, zuhanyozók kiépítése is fontos lenne az öltözők és a kabinok vagy szekrények mellett. Így értékeiket is biztonságba helyezhetnék, és a kisebbek számára is garantált lenne a kellemes szórakozás. A strand jó idő esetén jó bevételi forrást jelentene a város számára. Ha büfét és bérelhető napozóágyakat is biztosítanának mégtöbben látogatnának el a helyi strandra. A legfrisseb információk szerint az álomstrand már építés alatt áll, de hogy mikor lehet majd igénybevenni, arról egyeőre nincs hír.

10524267_743032922472126_907707782837573312_o.jpgHogyan lehetne színesíteni a Belvárosi Napok programjait?
A Belvárosi Napok során koncertek, kézműves foglalkozások, vásár és büfé várja a helyi lakosságot. A programot azonban bőven lehetne színesíteni. A Múzeumok Éjjszakájához hasonlóan, egy több állomásból összeépülő programkört lehetne alkotni. A NoVo Cafénál kisebb színpad kialakítását javasolnám helyi és környékbeli zenészek fellépésére, a Főtér előtti színpadon a néptáncos, hagyományöző, illetve gyermekeknek szóló koncertek kerülhetnének megrendezésre, a Nagy Színpadon (Alsópark) pedig a meghívott magyar fellépők esti koncertje zajlana. Mindezt jól össze lehetne hangolni egy grillteraszos vagy Pizza Palazzos akcióval, melyek nem csak a pizzákra hanem a különböző koktélokra, italokra is vonatkoznának, ezzel kedvezve a fiataloknak. Akár mozifilm vetítést is tarthatnának egy épületre kivetítve, mely után Gödöllő városáról szóló videó is megtekinthető volna. A komolyzenei programokra kíváló helszín a Kastély, illetve a kastélypark. Mindezek persze felvetések, ötletek. A fiatal (18-25 éves) korosztályra való építés hiánya az, ami felmerült a kérdőívben, ennek kiaknázatlansága pedig abból ered, hogy inkább a családosokra és a művészetek iránt érdeklődőkre gondolnak a szervezők. 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása