Blog. Rólam. Nektek.

2015. július 16. 10:11 - Lady_Marilyn

Az online világ hírességei

Avagy a modern világ hírességei

Blogolás, youtube huszárkodás, twichelés. Az online birodalom sztárjai smink videókkal, filmkritikával, játék videókkal vagy annak élő közvetítésével keresik bevételüket. A legismertebb nevek egyike közé tartozik PewDiePie, aki vicces, egyedi stílusa miatt nőtte ki magát az internet egyik kiemelkedő jelenségévé.

Gamer világ
Mielőtt azt gondolná a kedves olvasó, hogy csak külföldön néznek fel ezekre a celebekre, elmondom, hogy ez a fajta életsílus már hazánkba is betette a lábát, s bár a megélhetésről nem tudok biztosat nyilatkozni, ettől függetlenül nekünk is vannak internetes sztárjaink. Sőt az olyan típusú rendezvényeken, mint  PlayIt vagy az Esport Fest, különböző programok keretén belül találkozhatnak velük követőik, rajongóik. Dancsó Péter (Videómánia) és Szirmai Gergely (Hollywood Hírügynökség) mellett a gamer világban is akadnak ismertnek mondható arcok. Például Pierce (Német Ákos) és Arwyll (Fontos Dániel) neve a League of Legends játékosainak biztosan ismert. Mellettük persze megemlítherjük Goodlike, Covery, Alexovics vagy Nosika nevét is, és még így sem teljes a lista a videós "celebekről". 
videosok-690x2601-690x260.jpg

A hölgyek helyzete 
Egyre többen készítenek "játék közvetítői" videókat és természetesen az urak mellett a hölgyek is érvényesítik magukat. Biztosan a srácok is kapnak trollokat, kritikát, de a női gamerek esetében olyan kérdésekkel is kell foglalkozni, melyek a fiúkat kevésbé érinti. A meg nem válogatott szavak mind a két fél életét megkeseríthetik, a téma azonban, ahogyan már erre utaltam, más. A hölgyek esetében sokszor nem a játékstílusról esik szó, hanem a külsejükről. Női csoportokban nem egyszer látom, hogy a kommentcunamihoz akár egy egy gombbal lentebb gombolt blúz is elég lehet.
A hölgyek számára egyébként egyes országokban külön versenyeket szerveznek, erre pedig itthon is lenne igény, azonban sajnos egy ilyen jellegű verseny vagy kupa szervezése nem túl egyszerű feladat. Noha sok hölgy játékos van, még mindig hiányos az a szervezői közeg, ami támogató jelleggel venné körül őket. 
female-gamer.jpg

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása