Blog. Rólam. Nektek.

2015. december 16. 21:30 - Lady_Marilyn

Gamer világ

Az ingyen játszhatóság korlátai

A legnépszerűbb Mobák, szerepjátékok, MMORPG-k, sőt még a mobilos alkalmazások között is sok olyan játékot felsorolhatunk, melyek letöltéséhez csupán a megfelelő alapokkal kell rendelkeznünk, de konkrét pénzösszeget nem kell kicsengetnünk érte, Azonban egy ponton mégis szembejönnek velünk a fizetős tartalmak. Az, hogy hol van a határ a még ingyenes lehetőségek és a fizetős pluszok között, az egyes játékokon belül eltérhet, még akkor is, ha az ugyanolyan típusú játékok világát figyeljük meg.
Fizethetünk adott karakter megszerzéséért, hőskinézetért, vagy a játék megkönnyítése érdekében segíthetünk magunkon az egyéb játékbeli feltöltésekkel. Vehetünk paklikat, gyorsabb hátast, epikus fegyvert, de másra is beruházhatunk. A lehetőségek ezen a téren gyakorlatilag korlátlanok.

lw1.jpg

Vannak olyan játékok melyek ezen feltöltések nélkül is ugyanolyan játékélményt nyújtanak, mintha kisebb vagyont áldoztunk volna rájuk, de előfordul az a véglet is , melyben annyira ellehetetlenítik a játékos helyzetét, hogy rájön: előbb-utóbb ki kell nyitni a bukszát. Ez főleg a mobilos alkalmazások esetén van így, azon belül láttam már különböző stratégiai játékokban és mászkálós jellegű kalandjátékokban is. 

gw2_wallpaper_nr_2_by_angelicbond.jpg

Némely cég kifejezetten csak ízelítőként, kedvcsinálóként készítenek egy ingyenesen kipróbálható verziót, azaz trialt, melyet játékidőhöz, fejlettségi szinthez vagy egyéb más tényezőhöz kötnek és azt elérve vagy túllépve, a játékos eldöntheti, hogy megveszi-e a teljes tartalmat, vagy elég volt neki az adott világból annyi, amennyit látott. Ez a lehetőség abból a szempontból jó, mert a játékos kap a tortából egy szeletet, ha ízlett neki, akkor magabiztosabban ruház majd be a teljes tartalomra. Tehát a bizonytalan játékosoknak, akik nem csak a gameplay videókra szeretnének támaszkodni a vásárlás során, mindenképp jó mankót adnak. 

2778520-9497800156-teamb.jpg
Fontos különbséget tenni tehát a trial és a free to play fogalma között, ezt azonban gyakran maguk a cégek sem igazán tisztázzák saját magukban. 

Címkék: games gamer vilag
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása