Blog. Rólam. Nektek.

2016. július 26. 17:02 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

ReLIFE

relife_002.jpgMit tennél, ha lehetőséged adódna megváltoztatni az életed?
Főleg erre a kérdésre fókuszál ez a 13 részes seinen anime. Kaizaki Arata, a harminchoz közelítve állás nélkül marad és nem igazán találja a helyét az életben. Egy olyan különleges és egyedi kísérletbe vág bele, mely célja épp a hozzá hasonlóak sorsának átírására született meg. Mindössze egy tablettát kell bevennie, hogy a terápia a kezdetét vehesse. Ennek részeként a 17 éves beli énje testébe kerül, tanulmányait pedig a ReLIFE vállalat által kijelölt iskolában kell folytatnia, azonban már az első iskolában töltött napon szembesülnie kell azzal, hogy a diákok élete tulajdonképpen koránt sem egyszerűbb a felnőttekénél.

A tanárok által összeállított teszteken kívül sok kihívással kell szembenéznie, ráadásul ezek egyike sem várat magára. Miközben igyekszik helyes döntéseket hozni, a ReLIFE egyik munkatársa minden egyes lépését nyomon követi. Arata egy hónap leforgása alatt barátokra lel és ott igyekszik segíteni ahol tud, de tulajdonképpen Ö az, aki mindennél jobban segítségre szorul, ugyanis csak egy évet tölthet el az iskolában, ezt követően pedig ismét a harminchoz közeli énjévé válik, ekkor pedig az osztálytársai emlékei automatikusan törlődnek róla. A kutatócég emellett szabályzatában azt is kimondja, hogy soha, senkinek sem beszélhet a kísérletről, különben az ö emlékeit és törlik, ezzel pedig búcsúzhat attól a remek lehetőségtől, melynek köszönhetően megváltoztathatja a sorsát.

relife_077.jpg

A ReLIFE a 2016-os nyári szezon egyik legszerethetőbb története, mert a karakterek nagyon tudatosan vannak felépítve, szép a grafika és maga a történet is könnyen magával ragadja a nézőt. Sok kérdést vet fel és mind emellett még humoros is. Azoknak ajánlom, akik szeretik a slince of life, azaz a mindennapi élet ihlette jeleneteket és a seinen stílust.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása