Blog. Rólam. Nektek.

2016. december 28. 12:08 - Lady_Marilyn

Évbúcsúztató

2016 sorozatcsemegéje

Kétség sem fér hozzá: az év sikersorozata a Stranger Things. A '80-as évek és a sci-fi egyesítése igazán jó kombinációnak bizonyult, főleg, hogy a kivitelezés egyszerűen zseniális. A Netflix sikersorozata egy hétvége alatt ledarálható, mert egyrészt sajnos igen rövidke, másrészt viszont nagyon izgalmas, és nézeti magát. (Bővebben a sorozatról ITT.)

stranger-things.jpeg

Az idén rengeteg jó új sorozat került terítékre, valamint sok, már ismert történet kaphatott folytatást. Az újdonságok listájából elsőként a Fox csatorna Outcast című sorozatát emelném ki, melyért egyébként a The Walking Dead stábjának lehetünk hálásak. Ebben a sötét, horrorisztikus történetben a démonok kerülnek a középpontba, akik hatalmas fejtörést okoznak nem csak a nézők, hanem a főszereplők számára is. A sorozat sok kérdést vetett fel, néhányat pedig szépen megválaszolatlanul hagyva válik szerethetővé. (Részleteket ITT olvashattok.) Misztikumból nem volt hiány a szintén idén startoló Westworld-ben és a történelmi atmoszférával fűszerezett 11.22.63-ban sem. A Westworld népszerűségét jól tükrözi, hogy bent van a TOP10 legtöbbet torrentezett széria dobogósai között. Letöltöttségi arányban a már jól ismert Trónok Harca vezet, a The Walking Dead pedig ezüst éremmel büszkélkedhet ebben a kategóriában. A teljes listáért KLIKK.

outcast-tv.png

A képregény adaptációs sorozatok közül 2016-ban robbant be a Luke Cage, a Supergirl, A holnap legendái és a Lucifer is. A krimik közül az AMC csatornán bemutatott The Night Managert díjazta a szakma vastapssal, csak az Emmyn "szerény" nyolc kategóriában jelölték, míg az IMBD 8.3-as osztályzattal értékelte. (Bővebben ITT) Míg ezen sorozatok nagy részének évadjai lezárultak, addig a novemberben debütált The Crown történelmi széria jelenleg is fut.
hugh-laurie-and-tom-hiddleston-in-in-the-night-manager-episode-1-amc.jpg

A már említett Trónok Harca és a The Walking Dead mellett rengeteg széria kapott új évadot. A History csatorna Vikingek című sorozatának negyedik évada novemberben kapott folytatást. A történet még nem zárult le, ugyanis a megszokotthoz képest ezúttal dupla epizódszámot jelentettek be a készítők.Szintén az év végén debütálhatott a Salem is, így az évad nagy része jövő évre tolódik. Jelenleg szünetel a Blindspot (magyar címén Rejtjelek) széria, mely új részeit csak jövőre mutatják majd be.  Ezekkel ellentétben egy teljesen új és kerek évaddal büszkélkedhet a Fargo, a Mr Robot, valamint a magyar készítésű Aranyélet is.

14441107_1648171228542362_1404848263674222690_n.jpg

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása